Според последните данни, оповестени в медиите, безработицата в страната е

...
Според последните данни, оповестени в медиите, безработицата в страната е
Коментари Харесай

Да изтегля ли бърз кредит, за да платя просрочено задължение?

Според последните данни, оповестени в медиите, безработицата в страната е с рекордно ниски стойности. Това, дружно с покачването на приходите основава чувство за успокоение у доста жители, което е причина за склонността им да теглят по-големи заеми. Това от своя страна покачва и междинния размер на така наречен „ неприятни задължения “.

За да излязат бързо от неприятната обстановка (която може да бъде предизвикана от голям брой фактори – от недобро обмисляне на бюджета, до огромни непредвидени разходи), потребителите постоянно се възползват от бързи заеми, с цел да покрият задължението си. Това, съгласно експертите от колекторската организация ЕОС Матрикс, е една от спиралите на задлъжнялостта.

Една от аргументите за това доста хора да протягат ръка към бързите потребителски заеми е, от една страна, насищането на пазара с сходен вид артикули, от друга – интензивните реклами, които се излъчват по всички вероятни информационни канали.

Дългогодишният опит на колекторската организация ЕОС Матрикс демонстрира, че физическите лица в страната имат ясни цели за заплащане на своите отговорности и преди всичко постоянно стои ипотеката. Често при пораждане на просрочие е допустимо хората да вземат бързо и доста постоянно, прочувствено решение, което обаче може да има по-сериозни последици.

Проблемът е не в вида на заема (бърз кредит), а в основанието, за което са ни нужни пари и опцията ни да ги върнем в точния момент. Подобен вид заеми се взимат бързо и би трябвало бързо да се върнат. Защото забавянето води до струпване на лихви, с което изплащането става по-трудно.

В последно време се следи пренасочване на аргументите за прилагане на бърз заем – от заплащане на сметки и финансиране на други заеми, към покупка на първокласни артикули – телефони, компютри и други

От ЕОС Матрикс регистрират и обстоятелството, че в последните години се обрисува ясна наклонност фирмите от финансовия бранш, в това число банките, да продават повече неприятни задължения и на по-ранен стадий. Продажбата значи, че кредиторът на задължението се трансформира, а новият постоянно е експерт в ръководството на просрочени отговорности. Колекторски компании като ЕОС Матрикс с интернационално ноу-хау и дълготраен опит в ръководството на вземания работят по открити етични стандарти, запазвайки в това време положителната известност на финансовата институция.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР