Според последна информация 45 държави са в процес на подготовка

...
Според последна информация 45 държави са в процес на подготовка
Коментари Харесай

БРИКС: Общо 45 държави в готовност да се присъединят към съюза

Според последна информация 45 страни са в развой на подготовка за присъединение към обединението БРИКС, единствено няколко седмици преди идната среща на върха.

Сред новодошлите Палестина публично изрази желанието си и подаде молба за участие в БРИКС. Все повече народи показват неодобрение от господството на американския $ и въздействието на Америка върху международните финансови въпроси. В отговор на това БРИКС се възползва от това неодобрение, като убеждава другите страни да се откажат от американския $ и да стартират да търгуват със съответните си национални валути.

БРИКС реализира триумф в насърчаването на други страни да правят интернационалните транзакции, употребявайки локалните си валути, като по този метод понижи ролята на щатския $. Държави като Пакистан, Иран, Ирак и членовете на АСЕАН интензивно се отхвърлят от щатския $ и се стремят да предизвикват потреблението на личните си валути в търговията.

23 страни публично желаеха да се причислят към обединението БРИКС преди идната среща на върха, а други 22 страни демонстрираха интерес към участие, само че към момента не са подали публично заявките си. Общо 45 страни се стремят да вземат участие в алианса БРИКС по време на идната среща на върха.

23-те страни, които публично са изразили желанието си да се причислят към БРИКС, включват Алжир, Аржентина, Бангладеш, Бахрейн, Беларус, Боливия, Египет, Етиопия, Хондурас, Индонезия, Иран, Казахстан, Кувейт, Мароко, Нигерия, Палестина, Саудитска Арабия, Сенегал, Тайланд, Обединените арабски емирства, Венецуела и Виетнам.

Освен това това развиване слага щатския $ в нестабилно състояние , защото от ден на ден страни обмислят да понижат зависимостта си от него в търговията.

Предстоящата среща на върха в Йоханесбург ще послужи като конгрес за групово взимане на решения по отношение на разширението на БРИКС. Алиансът ще се събере от 22 до 24 август в Южна Африка. Посланик Анил Сооклал разкри, че са отправени предложения към водачите на още 69 страни да вземат участие в срещата на върха.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР