Според поправки в Закона за съдебната власт министърът на правосъдието

...
Според поправки в Закона за съдебната власт министърът на правосъдието
Коментари Харесай

Зинаида Златанова: ВСС няма добър имидж в решаване на репутационни кризи

Според ремонти в Закона за правосъдната власт министърът на правораздаването може да предлага дисциплинарна отговорност за магистрати пред Висш съдебен съвет. Това съобщи в предаването " Още от деня " Зинаида Златанова, някогашен правосъден министър.

Днес министърът на правораздаването Данаил Кирилов предложи с писмо на съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет да уволни арбитър Андон Миталов.

„ Но мен ме тормози друго – Висш съдебен съвет в лицето на представляващия господин Магдалинчев като че ли няма предпочитание да преглежда този проблем. Оттук нататък следва да се развие по какъв начин ще огледа Висш съдебен съвет на проблема. Тук Висш съдебен съвет би трябвало съществено да огледа на този въпрос “, изясни Златанова.

По думите ѝ Висш съдебен съвет е институция, която няма добър имидж в решение на репутационни рецесии.

„ В последното десетилетие напъните за битка с корупцията са в действителност титанични. Променят се международноправни принадлежности, одобряват се нови. Това е битка с едно зло, което е публикувано на всички места. Съединени американски щати са водеща страна в тези старания. Съединени американски щати са пример за народна власт и правова страна “, разяснява още Златанова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР