Според полицията в Северен Уелс, 49-годишният Сарджант, който е баща

...
Според полицията в Северен Уелс, 49-годишният Сарджант, който е баща
Коментари Харесай

Бивш уелски министър се самоуби дни след скандал

Според полицията в Северен Уелс, 49-годишният Сарджант, който е татко на две деца, се е самоубил. Тялото му е намерено през днешния ден малко преди обяд.

Карл Сарджант се оказа в центъра на огромен скандал, откакто при започване на седмицата министър председателят на Уелс Каруин Джоунс заяви, че голям брой дами са подали сигнали за непристойни дейности на министъра, който отговаряше за общностите и децата. Така на 3 ноември Сарджант напусна освен държавното управление, само че бе изключен и от Лейбъристката партия.

Близките на някогашния министър разпространиха изказване, че са "опустошени и са изгубили опората си ".

Лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин назова гибелта на Карл Сарджант "дълбоко шокираща вест ".

Уелският парламент приключи съвещанието си в символ на респект към паметта на някогашния министър, който напускайки поста си се закле да почисти името си.

"Карл бе освен сътрудник, само че и другар и аз съм шокиран и надълбоко тъжен от гибелта му. Той направи доста за публичния живот на Уелс и се бори неуморно за тези, които представляваше като министър и член на локалния парламент. Това е огромна загуба ", съобщи министър председателят Каруин Джоунс пред депутатите.

На 2 ноември английският министър на защитата Майкъл Фалън ненадейно подаде оставка, откакто бе упрекнат, че поставил ръка на коляното на журналистка по време на вечеря на партийния конгрес през 2002 година
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР