Според политолога проф. Мария Пиргова не са малко хората, които

...
Според политолога проф. Мария Пиргова не са малко хората, които
Коментари Харесай

Проф. Мария Пиргова: Николай Денков е слаб премиер, говори спокойно и бавно

Според политолога проф. Мария Пиргова не са малко хората, които считат, че Конституцията няма потребност от смяна, тъй като измененията в закона за правосъдната власт са дали опция за надзор над основния прокурор.

" И в този момент поради един нов състав на Висшия правосъден съвет да се трансформира цялата Конституция, мисля, че това е непропорционално. И мисля, че това е една упоритост да се покаже конституционно болшинство, което не се знае с какъв резултат ще направи конституционни ремонти. Втората им упоритост - служебното държавно управление. Отново се вижда, че без служебно държавно управление няма да се мине. Дали президентът ще има повече или по-малко права, това не е толкоз значимо, колкото се показва. Слабостта на партиите две години да не могат да излъчат държавно управление не е проблем на президента. Затова на мен ми се коства, че тези конституционни ремонти няма да бъдат ефикасни ", сподели тя в утринния блок на БТВ.

" Рейтингът на президента остава най-голям. Той е директно определен и е обикновено да се изрича по всевъзможни въпроси. Президентът е политическа фигура, която е коректив, която може да дава своето мнение, рекомендации и така нататък Правомощията му ми се коства, че няма да бъдат лимитирани. Партиите не са в положение да заложат на себе си правенето на избори. Защото се вижда, че при нас изборите към този момент са една политическа работа. И в случай че няма фигура, която да бъде рефер в изборите - като президентската фигура, като ЦИК, ние ще понижаваме и изборната интензивност и политическата легитимност. А това, че Народното събрание няма легитимност, това го мерят социолозите. 

Съжалявам, че всякога би трябвало да подсещаме кои са фигурите на Бойко Борисов, по какъв начин е управлявал той, каква е структурата на страната, която  създаде като феодално-мафиотска, кой е Делян Пеевски, защо в действителност са му неразрешени много неща. Не можем да одобряваме умерено такива изказвания на Радомир Чолаков, който прикани Борисов да е министър председател, а Пеевски - негово вице. Вярно е, че имаме слаб министър председател. Човекът е научен, приказва по-спокойно, по-бавно. Това е добре за развити демокрации. На този декор наподобява, че Делян Пеевски ръководи, само че не е по този начин. Бойко Борисов Политическа партия трябваше да го изключат въобще от политическия живот. Кого ще излъжем в Европейски Съюз с това си държание и тези промени в Конституцията. Струва ми се, че политическите партии с това, което вършат сега, показват още повече изтощение да подреждат страната. Тяхната цел е под управлението на Асен Василев да се влезе в еврото. Трябва да се създадат стопански промени и България да има ускорено икономическо развиване. Но в доста въпроси България би трябвало да се държи дружно с източноевропейския блок ", съобщи проф. Пиргова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР