Според Пътна полиция и Нотариалната камара новата система ще облекчи

...
Според Пътна полиция и Нотариалната камара новата система ще облекчи
Коментари Харесай

Много Важна Информация За Всички Шофьори! Нови Правила От Кат! Ето Как Работи Новата Система!

Според Пътна полиция и Нотариалната камара новата система ще облекчи 300 хиляди жители годишно, ще увеличи сигурността при покупко-продажба на транспортно средство и ще усъвършенства работата на КАТ.

С смяната в разпоредбите, хората, които продават колите си, към този момент не са задължени да показват пред „ Пътна полиция “ контракт за покупко-продажба. Процедурата се прави от нотариусите.

" Това става по електронен път след подписване на договорката при нотариуса. Приключва договорката при нотариуса. При нас обвързване има да пристигна единствено новият притежател, който е задължен да ни показа персоналната карта, платежното разпореждане за осъществената услуга и копието на контракта. Услугата става доста бързо, в границите на 5 минути към този момент е осъществена пререгистрацията. Следва ламиниране на талона и връчване на жителите ", сподели Галя Николова от " Пътна полиция " пред Българска национална телевизия.

Новата услуга се прави само от нотариусите, които имат дипломиран електронен автограф. В общата осведомителна система с Пътна полиция, те могат да ревизират данни в регистрите, свързани единствено с съответната договорка.

Владимир Кръстев е измежду първите получили ваучър, след въвеждане на системата „ Единство “.
" Лично аз бях доста сюрпризиран, че при покупката още при нотариуса ревизираха дали има някакви проблеми с колата - запор или някакви други проблеми, което не знаех, че се прави. Бях чувал, че има единствено като концепция, само че действително се случи. В случая аз купих кола от познати и нямах такива терзания, само че почтено казано съм удовлетворен, тъй като можеше да е инцидентна кола и да има някакви проблеми. Вероятно като всяко ново нещо ще има потребност от изчистване, само че в моя случай стана бързо ", сподели Владимир Кръстев.

От Камарата на нотариусите са безапелационни, че услугата не оскъпява покупко-продажбите и таксите за прекачване на кола са същите - сред 50 и 60 лв.. Няма нарастване и на държавната такса.

Новият правилник важи единствено при покупко-продажби с към този момент регистрирани у нас транспортни средства, на които не се постанова промяна на регистрационният номер. Автомобилът би трябвало да е минал механически обзор и да има подписана застраховка " Гражданска отговорност ".

" Тази услуга е предоставена единствено за смяна на благосъстоятелност в същия район. Не може от различен окръг и коли, които имат някакви промени по самите коли. Системата работи от скоро, само че за нас е облекчение. Надяваме се и за жителите. Към момента не са установени проблеми ", разясни Галя Николова от „ Пътна полиция “.

Предвижда се и опция при нотариуса да се декларира електронно печатане на Свидетелството за регистрация на моторно транспортно средство, а новият притежател да може да го получи по пощата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР