Според партия е необходима коренна промяна във взаимоотношенията между държавата

...
Според партия е необходима коренна промяна във взаимоотношенията между държавата
Коментари Харесай

ПП МИР: Необходима е коренна промяна във взаимоотношенията между държавата и бизнеса

Според партия е нужна коренна смяна във взаимоотношенията сред страната и  бизнеса. Това се споделя в позиция на партията, с която тя поддържа Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), която преди два дни в формален документ остро разкритикува отношението на ръководещите към бизнеса. От АИКБ показаха като съществени дефекти и спънки за развиването на бизнеса в България незадоволителната бистрота и надзор върху публичните поръчки, както и чувството, че те са лобистки и се употребяват политически за зареждането на следващите обръчи към властта.
Според партия МИР позицията на АИКБ за протичащото се от десетилетия в България ясно демонстрира, че на индустриалния бизнес му е писнало към този момент да бъде " боксова круша " на разбеснели се професионално непригодни и морално деградирали самозвани властници.
Според партия МИР 30 години след демократичните промени натрапчиво се повтаря една и съща структура – " обръчи " от компании, благосъстоятелност на хора от партийните върхушки на  целия политически  набор, бъркат безнаказано в " кацата с мед ".
В своята позиция Политическа партия МИР показва също по този начин, че от 20 години в " мед и манна небесна " са се трансформирали европейските предсъединителни и " кохезионни " фондове ", предопределени сякаш да нивелират фрапиращото  икономическо и обществено закъснение на България.
Според МИР този голям европейски запас се е преразпределил от държавните управления на Станишев, Орешарски и Борисов и с явното присъединяване на Движение за права и свободи.
„ Вместо в действителната българска стопанска система този запас обаче се оказа в нощни шкафчета, в персонални офшорни сметки или вложени в лични хотели, молове, резиденции, ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове, пристанища, и концесии на всички ръководещи България до в този момент “, се споделя в позицията на Политическа партия МИР съгласно които по този метод власт имащите са трансформирали държавната благосъстоятелност във фактическа благосъстоятелност на висши партийни и държавни служители, с титуляри –  техни  родственици, другари и любовници.
„ Такава  е истината за днешна България, а истината към този момент стана известна на цяла Европа и целия свят, с помощта на националните антиправителствени митинги “, се споделя още в позицията на партия МИР.
Именно заради тази причина от партията оферират радикално друг метод на взаимоотношенията сред страната и  бизнеса. Според МИР би трябвало да има партньорски връзки на бизнесмените с властта, тъй като бизнесмените , а не управниците, са един от моторите на развиването на човечеството, т.е. стопански мислещи хора .
От МИР смятат, че съзиданието е целенасочена активност и тя би трябвало да се провежда не на пазарен принцип, а да се регулира  посредством директивно ръководство, което е годно единствено в случай, че обект на ръководство са хора, мислещи с стопански категории т.е. такива, които схващат същността на задачите, тяхната значимост за обществото  и  са съгласни с активността си да вземат участие в процеса на тяхното реализиране. Според Политическа партия МИР единствено в този случай и в полза на цялото общество  ще се получат добросъвестни връзки и сполучлива взаимна активност сред бизнеса и страната.
Според партия МИР единствено по този метод акумулираната от сполучливото решение на личните бизнес-задачи сила ще може да се насочи по едно и също време и към решаването на значими за стопанската система на страната проблеми. 
 Партия МИР се разграничи от опита на Отровното трио за разделяне в българското общество и ерес в БПЦ Партия МИР се разграничи от опита на Отровното трио за разделяне в българското общество и ерес в БПЦ
Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) се опълчи и разграничи от опита на Отровното трио да раздели българските жители,...
Цялата позиция на Политическа партия МИР може да прочетете тук:
Само преди два дни политическата класа на България получи извънредно остра, само че обективна оценка от Асоциацията на индустриалния капитал в България. В документа, публикуван от организацията, се показва кои са главните вътрешни задържащи фактори “ за развиването на страната. Един от най-съществените  изводи  в техния документ е за " незадоволителна бистрота и надзор върху публичните поръчки, както и чувството е, че те са лобистко-партизирани и се употребяват политически за зареждането на поредност от обръчи ".
30 години след демократичните промени натрапчиво се повтаря една и съща структура – " обръчи " от компании, благосъстоятелност на хора от партийните върхушки на  целия политически  набор, които бъркат безнаказано в " кацата с мед ". От 20 години обаче в " мед и манна небесна " се трансфораха европейските предсъединителни и " кохезионни " фондове ", предопределени сякаш да нивелират фрапиращото  икономическо и обществено закъснение на България, а в реалност преразпределяни от съдружните държавните управления на Станишев, Орешарски, Борисов и с присъединяване на Движение за права и свободи, се оказваха в нощни шкафчета, в персонални офшорни сметки или вложени в лични хотели, молове, резиденции, ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове, пристанища, концесии и така нататък Така те се трансфораха от страна и кооперативна във фактическа благосъстоятелност на висши партийни и държавни служители, с титуляри –  техни  родственици, другари и любовници. Такава  е истината за днешна България, истина към този момент станала известна на цяла Европа и целия свят, с помощта на националните антиправителствени митинги.
Нещо повече – в формален документ ръководителят на АИКБ Васил Велев прогласи, че " царят е гол! "
Политическа партия МИР напълно застава зад изводите и оценките на АИКБ. Нещо повече, ние считаме, че е назрял моментът за коренна смяна във взаимоотношенията сред страната и  бизнеса. В България политиците основават публичната конструкция на изкуствения свят във тип на държавни институти и правна система, а бизнесмените провеждат основаването на материалната част на изкуствения свят – запълват го с създадените в техните предприятия артикули. Дейците на културата реализират с труда си хубост и естетика, създавайки по този метод стандарти и примери за съвършенство, от които политиците и бизнесмените би трябвало да се управляват в своята съзидателна активност. У чените натрупат познания, които покачват успеваемостта в съзидателната активност на политиците и бизнесмените. Тази подредба значи, че всички сфери на интелектуалната активност в обществото са равноценни – всяка извършва своята функционалност в процеса на развиването и няма по какъв начин стопанската система да е базата, а всичко останало – надстройка, както ни учеше марксизмът. За да бъде потребен интелектуалният труд на създателите, обществото би трябвало да им обезпечи и подсигурява цялостна независимост на личността.
 Партия МИР към зам.-председателя на Екологичен потенциал Барли: Помогнете на европейска България да се оправи с олигархично-мафиотски модел на ръководство Партия МИР към зам.-председателя на Екологичен потенциал Барли: Помогнете на европейска България да се оправи с олигархично-мафиотски модел на ръководство
Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) изпрати писмо до госпожа Катарина Барли – заместник-председател на Екологичен потенциал...

Икономическият хайлайф т.е. бизнесмените , а не мениджмънтът т.е. шефовете, са един от моторите на развиването на човечеството. Очевидно е, че сходно предопределение могат да извършват единствено стопански мислещи хора . И защото съзиданието е целенасочена активност, то тази активност следва да се провежда не на пазарен принцип, а да се регулира  посредством директивно ръководство, което е годно единствено в случай, че обект на ръководство са хора, мислещи с стопански категории т.е. такива, които схващат същността на задачите, тяхната значимост за обществото  и  са съгласни с активността си да вземат участие в процеса на тяхното реализиране. Така подложен, въпросът предполага  партньорски връзки на предприемачите  с властта. Също по този начин изисква властта да е формирана от политически мислещи хора . Само в този случай и в полза на цялото общество  биха се получили  добросъвестни връзки и сполучлива взаимна активност.
Когато обаче властта мисли единствено по какъв начин да открадне, респективно да унищожи съперника на " златната си кокошка ", която ежеседмично ѝ снася " яйца ", то и в целия предприемачески корпус последователно се притъпява интереса към перспективни и " дълги ", само че извънредно значими за обществото планове. Така последователно се образува, изключително в междинния и дребния бизнес, животинското –  " да гепиш и да бягаш " . По този метод,  акумулираната от сполучливо решените лични бизнес-задачи сила не се насочва по едно и също време и към решаването на значими за стопанската система на  страната проблеми. 
Декларираното от АИКБ е изстрадана позиция за протичащото се от десетилетия в България. Явно на индустриалния бизнес му е писнало  да бъде " боксова круша " на разбеснели се професионално непригодни и морално деградирали самозвани властници. И това е по този начин, тъй като както е и във всички сфери на публичните връзки, където интелектът е решителен, по този начин и предприемаческата интензивност не може да бъде потребна, новаторска и рационализаторска, в случай че тя не е в руслото и под контрола на управленци, които знаят защо става дума и напълно подчиняват личната си дейност  на ползите на народа и страната.
Именно заради тези обстоятелства Политическа партия МИР изцяло поддържаме и сме солидарни с Декларацията на АИКБ, като показваме безусловната си подготвеност и увереност за бъдеща пълноценна и ефикасна взаимна активност за богатството и просперитета на Отечеството!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР