Според оценки на Държавния регулаторен орган за енергетиката, електропреносните мрежи

...
Според оценки на Държавния регулаторен орган за енергетиката, електропреносните мрежи
Коментари Харесай

Италианците се отказват от дистанционната работа заради високите енергийни сметки

Според оценки на Държавния регулаторен орган за енергетиката, електропреносните мрежи и околната среда (ARERA), разноските за електрическа енергия на италианците през последното тримесечие ще се усилят с 59% в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Проучване на Националния институт за разбор на публичната политика (INAPP) сочи, че единствено 20% от служащите в италианските държавни и частни предприятия са подготвени да печелят по-малко, като работят отвън офиса си няколко дни в седмицата.

Ако ще работят отдалечено, чиновниците в държавния бранш изискват отплата за енергийните си разноски. Подобна е обстановката и в частния бизнес, където обаче такива обезщетения постоянно се пропущат. Противоречието е там, че съгласно изчисленията, по този начин нареченият модел „ Smart working ” може да понижи на половина разноските за поддръжка на офисите.

Италия излезе от изключителната обстановка, породена от пандемията, само че отдалеченият режим на работа към момента визира към четири милиона души. В същото време казусът с обезщетенията на разноските за електричество и газ ще...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР