Според оценки, изготвени за Reuters от изследователската компания Pathmatics, най-големите

...
Според оценки, изготвени за Reuters от изследователската компания Pathmatics, най-големите
Коментари Харесай

Половината от водещите рекламодатели в Twitter са се отказали от нея

Според оценки, направени за Reuters от изследователската компания Pathmatics, най-големите рекламодатели в Twitter са понижили разноските си в платформата, откогато Илон Мъск я закупи, което е следващ удар за приходите ѝ.

Информационната организация показва, че съгласно оценките на Pathmatics 14 от 30-те най-големи рекламодатели в Twitter към този момент са прекратили активността си в платформата, откакто Мъск пое ръководството ѝ на 27 октомври. Четирима от тях са понижили разноските си с сред 92% и 98,7% през седмицата, предхождаща завършването на договорката.

Като цяло рекламните разноски на 30-те най-големи компании са намалели с 42% до почти 53,8 млн. $ общо за ноември и декември, съгласно Pathmatics, макар нарастването на вложенията на шест от тях, показва още Reuters.

Тази вест за отлив на рекламодатели от Twitter се удостоверява и от разработка на софтуерната платформа The Information, която се базира на  високопоставен началник на рекламния отдел на обществената мрежа. В обявата се показва, че приходите на Twitter за четвъртото тримесечие са намалели с към 35% на годишна база точно поради рекламата.

Оценките на Pathmatics демонстрират продължаващи разтърсвания в главния поток от доходи на Twitter и през 2023 година, катализирани от отдръпването на водещи потребителски марки от платформата.

Coca-Cola, да вземем за пример, спря разноските за реклама в Twitter в средата на ноември, откакто по-рано същия месец закупи реклами на стойност към 1,1 млн. $. В същото време тези на HBO се сринаха до към 38 000 $ през декември от почти 1,1 млн. $ през ноември, откриват от Pathmatics, представени от Reuters.

Сред тези, които са нараснали разноските си, са Apple и PepsiCo.

Twitter се пробва да обърне тази отрицателна наклонност, въвеждайки редица начинания, с цел да си върне рекламодателите. В листата с промоции влизат безвъзмездни реклами, унищожаване на възбраната за политическа пропаганда и повече благоприятни условия за надзор на позиционирането на рекламите от страна на фирмите.

Reuters напомня, че отливът на рекламодатели от Twitter стартира още през септември предходната година, само че същинският срив пристигна през ноември – месецът, в който Мъск възвърне спрените сметки, включително и този на Тръмп, и вкара някои противоречиви политики в платформата.

В резултат на това, Twitter би трябвало да намерения и върху още една статистика. Според Pathmatics огромна част от фирмите, които са се отдръпнали от Twitter, са запазили, а в някои случаи и са нараснали рекламата си във Фейсбук и Instagram, както и в приложението за къси видеоклипове TikTok.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР