Според официалните данни на МВР до този момент шестима, а

...
Според официалните данни на МВР до този момент шестима, а
Коментари Харесай

Официално: Не 10, а 6 са жертвите на катастрофата на "Тракия"

Според формалните данни на Министерство на вътрешните работи до този миг шестима, а не 10, са починали на място при автобусната злополука на автомагистрала „ Тракия “ при Вакарел. Други 22-ма са потърпевши, превозени и настанени са в болнични заведения в София.

„ Действията на екипите на Министерство на вътрешните работи до този миг бяха ориентирани към преодоляване на обстановката, контролиране на придвижването, запазване на местопроизшествието, обезпечаване на трасе за колите за спешна помощ и помощ на потърпевшите “, разясни основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Предприети са процесуално-следствени дейности под надзора на прокуратурата. В момента дознателският екип работи с двамата участници в пътнотранспортното произшествие -  водачите на лекия автомобил  и на рейса. Няма данни те да са използвали алкохол.  На място са и екипи от Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи, които работят както с потърпевшите от случая, по този начин и с  първите, оказали им помощ.

По първична информация е имало странично прикосновение сред двете транспортни средства преди рейсът да напусне пътното платно и да влезе в  канавката, само че това занапред ще се удостоверява с  автотехническите експертизи, уточни основен комисар Младенов, който посочи, че е основана организация и Министерство на вътрешните работи спомага на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията с оглед установяването на  скоростта, с която са се движили транспортните средства и техническото им положение.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР