Според образователния министър Красимир Вълчев антикорупционно поведение може да се

...
Според образователния министър Красимир Вълчев антикорупционно поведение може да се
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Темата за антикорупцията може да се въведе още след пети клас в училищата

" Според просветителния министър Красимир Вълчев антикорупционно държание може да се учи след 5-ти клас. В момента не е очакван обособен час за това ". Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев пред публицисти, преди да взе участие във конгрес, отдаден на тематиката. Той означи, че предметът гражданско обучение в най-голяма степен е обвързван с тематиката корупция и добави, че антикорупционното обучение може да се учи и по линия на разширената и факултативна подготовка, за което могат да бъдат направени спомагателни образователни стратегии и пособия.

Според Вълчев е допустимо разнообразни тематики да бъдат вплетени в други образователни стратегии като тази по география, стопанска система, история и литература. По думите му би трябвало да се направи по този начин, че децата да придобият и развият цивилен и обществени компетентности. По време на форума той добави, че образованието по антикорупция може да стартира с 1-2 часа седмично.

Председателят на отрасловата парламентарна комисия Борис Ячев съобщи на собствен ред, че единствено с обичайни ограничения против корупцията мъчно ще реализираме светкавични резултати, каквито обществото желае. За задачата ще се предизвикват законови промени. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР