Според някои източници Божанов е бил застрелян в главата, а

...
Според някои източници Божанов е бил застрелян в главата, а
Коментари Харесай

Екзекутираха Мартин – Нотариуса, който бе закрилян от магистрати

Според някои източници Божанов е бил убит в главата, а нападателите са били най-малко двама. След изтезанието те незабавно се изнесли в незнайна посока. Министерство на вътрешните работи блокира региона, а по-късно и огромна част от София. Спирани са и проверявани доста коли.

 

На място на закононарушението е била и майката на простреляния, която е на 68 години. Също и дете на 4 години, както и бебе, заяви Нова телевизия, Те обаче не са потърпевши.

В момента полицията търси и разпитва близки на Нотариуса, както и лица, с които е бил в конфликтни връзки.

Градският прокурор на София Илияна Кирилова съобщи, че Божанов през годините е бил забавен около делото " Крашевски ". " В момента служебно ми е известно, че в Софийската градска прокуратура има подадени сигнали за опасност от негова страна по отношение на магистрати ", добави тя. Кирилова обаче не изясни, какви ограничения са подхванати, в случай че такива закани фактически е имало.

Според нея убийството може да е обвързвано и с имотни измами. Кирилова не удостовери изтеклата информация, че убитият е обвързван с прокурорски рекет. " Имаме сигнали, подадени от магистрати, които не са прокурори, за отправени закани към тях ", отклони питанията Кирилова.

Заради убийството е било анулирано планувано обучение на Министерство на вътрешните работи в центъра на София.

 

 

Името на Мартин Божанов - Нотариуса се появи в следствие на Антикорупцционния фонд (АКФ) за ресторантьора Веселин Денков, който бе задържан по разпореждане на Специализираната прокуратура. В него бяха излъчени записи на диалози, които някогашната миска Ивайла Бакалова, която живее с Денков на фамилни начала, е направила с юристи и консултанти, до момента в който Денков е бил в ареста през септември 2020 година В тях се разясняват суми, които се дадат на магистрати, с цел да бъде пуснат задържаният. Става дума за сума от 100 000 евро и нагоре. Един от упоменатите в следствието е точно Мартин Божанов.

 

Той е индивидът, който свързва Бакалова с юрист Емил Писков. В първата част на следствието Божанов е записан по телефона. В диалога се чува, че той споделя: " Всичко знам по това произвеждане, знам показанията на очевидци, всичко ми е ясно по него. Но има хора, които лежаха по две години и половина в ареста и твърдяха, че са почтени. Идеята е да забележим дали може да помогнем. Ако се лутате единствено, че той е доста почтен, а съдът е доста натиснат, тогава ще се въртите в този обаян кръг и той ще си стои вътре... "

 

Обяснява и какъв брой всесилен е съществуващият тогава Специализиран съд, откакто Бакалова му споделя, че е говорила и с някои посолства: Божанов и дава отговор: " Искам да знаете, че този съд въобще не го интересуват посолствата, само че може да събере и посолствата и да им гледа мярка и на тях. Много е комплицирана обстановката. Този съд е страната. Никой не може да се меси във вътрешните работи на страната и на съда. Съдът на следващия ден може да вземе и посланика и да му гледа мярка и на него ".

 

Божанов дава изявление на Николай Стайков от " Антикорупционния фонд ", като се показва за „ съветник по всевъзможни въпроси “ - от градинарство до това към кой юрист да се обърнеш.

В следствието на АКФ Бакалова описа, че е пособия на Борислава Йовчева – известната манекенка с къщата в Барселона, която бе мотив за следствие на испанската прокуратура за пране на пари, в което бе забъркан и някогашният министър председател Бойко Борисов.

.
Мартин Божанов - Нотариуса...

 

В следствието на АКФ, както и в редица медийни изявления са осветявани голям брой далавери, свързани с името на Божанов – Нотариуса. Не е загадка, че той е бил част от кръга на някогашния началник на Столичното разследване Петьо Петров – Еврото. Говори се, че Нотариуса е бил индивидът, който е доставял кеша на избрани магистрати, взели участие в корупционни схеми.

 

Знае се също, че убитият е забъркан в прехвърлянията, придобиването и препродажбата на към 200 жилища, множеството по излъган метод. Въпреки това е успявал да се измъкне от закона с помощта на авторитетни настойници в магистратските среди.

 

Ако прокуратурата си вършеше работата, Божанов щеше да е в пандиза и да е жив, разясняват осведомени с делата на убития. Опази се от закона, само че от патроните не съумя, разясниха пред Фрог нюз проверяващи.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР