Според някои експерти нивото на финансова грамотност на човек обикновено

...
Според някои експерти нивото на финансова грамотност на човек обикновено
Коментари Харесай

Няколко тактики за трупане на богатство, които да ви станат навик

Според някои специалисти равнището на финансова просветеност на човек нормално е най-големият фактор при установяване на благосъстоянието му. Само 57% от възрастните са финансово грамотни, съгласно световното изследване на финансовата просветеност на Standard & Poor`s. Миналата година Федералният запас на Съединени американски щати заяви, че над 30% от възрастните в Съединени американски щати нямат задоволително спестявания, с цел да покрият незабавни финансови потребности.

Авторът на книги за финансова просветеност и наставник Крис Ногъл дава няколко съвета, на които си коства да се обърне внимание, представени от Еntrepreneur. 

 1. Бъдете съобразителни

Първият урок, който Крис е научил до момента в който е спестявал за мотоциклет като дребен, е че благосъстоянието не идва от ресурсите, с които разполагаме, а от това какъв брой съобразителни можем да бъдем с това, което имаме.

" Научени сме да плащаме първо сметките и задълженията си, като потребностите слагаме на последно място в този финансов лист ", разяснява Ногъл. " Казваме си, че заслужаваме единствено остатъците, което значи, че в никакъв случай не даваме приоритет на личните си потребности и в никакъв случай не стигаме там, където желаеме да бъдем ", разяснява той.

След като стартира да покрива първо личните си потребности Крис разбра, че сметките не изчезват по вълшебен метод и се пита: Как мога дейно да разполагам с парите си, само че въпреки всичко да заплащам сметките си?

" Тогава ми хрумна, че ще отстранявам за себе си 10% от това, което изкарвам. " Това е всичко, което би трябвало да извършите, с цел да работи този първи урок по съобразителност. "

 2. Богатство се натрупа с вложение, а не от икономисване

" Хората са сигурни, че би трябвало да работят за парите си и ще ви кажат, че и вие би трябвало да вършиме същото ", отбелязва Ногъл. " Ще ви принудят да вярвате, че да работите с часове за ниска заплата е единственият метод да живеете, само че това е правилно. "

Крис споделя, че " парите ви би трябвало да работят за вас и това би трябвало да се случва, без да жертвате най-важния си запас: времето ". Той поучава обаче деликатно да обмисляме вложенията си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР