Според ново проучване 81% от учителите в Америка казват, че

...
Според ново проучване 81% от учителите в Америка казват, че
Коментари Харесай

В САЩ раздават лаптопи на децата в пандемията, за да ги шпионират

Според ново изследване 81% от учителите в Америка споделят, че учебните заведения им следят устройствата на учениците. Учениците не постоянно са наясно с това.

Когато пандемията стартира предходната година, бяха разкрити безчет форми на неравноправие - в това число милиони американски фамилии, които нямат достъп до преносими компютри или широколентов интернет. След известно закъснение учебните заведения в цялата страна започнаха да работят и популяризират технологии, с цел да разрешат на учениците да учат отдалечено. Уловката? В последна сметка те шпионират учениците. „ За тяхно положително “, несъмнено.

Според скорошно изследване на Центъра за народна власт и технологии (CDT) „ 86% от учителите оповестяват, че по време на пандемията учебните заведения са предоставяли таблети или преносими компютри на възпитаници с двойно по-висока скорост (43%) отпреди пандемията, илюстрация на опитите на учебните заведения да запълнят разликите в цифровия достъп. "

Проблемът е, че огромна част от тази електроника се употребява за наблюдаване на учениците, даже ревизиране на частни чатове, имейли и документи, всичко в името на тяхната отбрана. Повече от 80% от интервюираните учители и 77% от интервюираните гимназисти са съобщили на CDT, че техните учебни заведения употребяват програмен продукт за наблюдаване на тези устройства, а колкото по-надеждни са учениците в тази електроника, само че не могат да си разрешат спомагателни телефони или таблети, толкоз повече те са подложени на надзор, оповестява „ Гардиън “, представени от БГНЕС.

„ Знаехме, че има възпитаници, които имат хрумвания за самоубийство, самонараняване и сходни неща “, изяснява учебен админ на откривателите на CDT. „ Ние внедрихме програмен продукт за наблюдаване на ученическата активност. Бихме могли също по този начин да свършим добра работа с възпитаници, които може би страдат от тормоз. Ако мога да спася един възпитаник от самоубийство, значи тази платформа си заслужава всяка стотинка, която сме платили за нея. ”
 Сноудън: Шпионажът на политици с израелски програмен продукт е събитието на годината Сноудън: Шпионажът на политици с израелски програмен продукт е събитието на годината
Намерилият леговище в Русия някогашен американски чиновник на Агенцията за национална сигурност Едуард Сноудън разгласи обявата за употребява...

Хиляди учебни региони в Съединените щати са конфигурирали програмен продукт за наблюдаване на устройствата, предоставяни от учебно заведение, с цел да следят онлайн взаимоотношенията на своите възпитаници. Ако сученик изпраща имейли или беседва с различен възпитаник, казвайки, че мисли да си навреди или че има проблеми вкъщи, ИИ бот или човешки модератор, който следи известията в действително време, може да изпрати сигнал до преподавател или админ, позволявайки на учителя да влезе в границите на минути и да попита дали всичко е наред.

Тези стратегии, като Bark, Gnosis IQ, Gaggle и Lightspeed, могат да костват на учебните заведения десетки хиляди долари за осъществяване и могат да бъдат настроени за търсене на език и онлайн държание, което демонстрира опцията за насилствени трендове, суицидни хрумвания, приложимост на опиати, порнография или хранителни разстройства.

Металотърсачите на входа на учебните заведения станаха норма, полицията има по-видимо наличие, а охранителните камери излязоха в класните стаи и коридорите.

Въпреки че учебните заведения и родителите бързат да изразят терзания по отношение на поверителността, остава неразбираемо дали резултатът от цялото това наблюдаване е сигурността - и в случай че да, сигурността за кого? По-безопасно за учениците? Проучванията демонстрират, че учениците са най-много наясно, че са следени, само че не осъзнават изцяло степента. Много от тези стратегии се хвалят, че учителите имат пряк достъп до екраните на своите възпитаници, даже откакто образователните часове са завършили. Учителите и админите могат да поемат контрола на компютрите от разстояние, да затворят проблематични раздели и да спрат клавиатурите им. Това кара ли децата да се усещат в сигурност? Не е ясно дали учениците ще се възползват от това наблюдаване, или то единствено ще понижи отговорността на учебните заведения, когато се случи акт на принуждение или самонараняване. Ако младежите се нуждаят от помощ, наподобява явно, че най-хубавият метод да ги отбраните е да се уверите, че в живота си имат доверие на възрастни, към които могат да се извърнат. Контролиращ ИИ не може да замести това. Тийнейджърите заслужават дискретност заради същите аргументи като нас: да не се потъпкват прават им, да се усещат параноични и да бъдат наказвани за незначителни нарушавания, разяснява „ Гардиън “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР