Според нея трябва да има сближаване отново, за да се

...
Според нея трябва да има сближаване отново, за да се
Коментари Харесай

Лена Бориславова: ГЕРБ готвят още един ход утре, силно се надявам да не бъде извършен

Според нея би трябвало да има доближаване още веднъж, с цел да се построи доверие.

" От ГЕРБ прекъснаха договарянията. На 19 март, когато след голям брой ултиматуми, съкращаване на периоди, отбягване на тематиките за промени, водачите на ПП-ДБ бяха на масата за договаряния. В 12:30 часа в деня на връщане на мандата влиза Никола Николов, PR на ГЕРБ, и споделя: " Време е! ". Четирите дами станаха и потеглиха. Комуникацията прекъсна. Бойко Борисов не подвига телефон . От медиите разбрахме, че Мария Габриел има намерение да отиде при президента в 16 часа ", уточни Бориславова.

" Учудих се на държанието на Мария Габриел, защото нямаме съгласие. Беше изпълнена неистина по команда . Каза се, че има решение и състав на кабинет. При договарянията имаше целеустремено приключване на проектокабинет в медиите, който не е координиран. Представянето му с неистина е способ на силови договаряния, които целят от ПП-ДБ да бъдат принудени да гласоподават това, което се сервира. Утре се готви още един ход . Ще се внесе решение в Народното събрание за избор на Мария Габриел за министър председател без състав на кабинет. Силно се надявам, че това деяние няма да бъде осъществено ", добави тя.

" Ако стартираме да приказваме още веднъж, това ще е стъпка напред. Мария Габриел би трябвало да възвърне това доверие. Не знам дали е допустимо. Как тя ще огледа тези 11 министри и ще стартира да работи с тях още веднъж, откакто по този начин употребява имената им? Не може да се върви и да се лъже, че има съглашение, когато такова няма. Зад Мария Габриел стои партия ГЕРБ и партийни водачи. Те би трябвало да приказват с нашите водачи, с цел да се схванат двете обединения ", акцентира Лена Бориславова.

" Николай Денков нееднократно е бил обиждан от водача на ГЕРБ и депутати. Досега не е споделил, че няма да води съвещание на Министерския съвет поради това. Готови сме за диалози и създаване на доверие . С ултиматуми не се прави. За да осъществим програмата, би трябвало да намерим метод да приказваме. В това съглашение една от основните точки е да няма плаващи болшинства и да има съответен ангажимент за промени. Това, че ГЕРБ не желаят да влязат в ангажимент по тази тематика е проблем ", добави тя.

 

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР