Според нея избори 2 в 1 няма да има Кметът

...
Според нея избори 2 в 1 няма да има Кметът
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Кметът Терзиев е в капан. Победата с председателя на СОС се оказа поражение

Според нея избори 2 в 1 няма да има

„ Кметът на София е в капан. При гласуването на ръководител видяхме безапелационен поврат – на 180 градуса. Нещата изглеждаха отпушени, и от победа изборът на ръководител на СОС се оказа проваляне за ПП-ДБ, те бяха напряко в блокада “, съобщи пред Българска национална телевизия социологът от „ Алфа рисърч “ Боряна Димитрова.

По думите ѝ в случай че съветниците на ПП-ДБ-СС не влизат на съвещания, това значат да бойкотират личния си кмет. Ако пък гласоподават за политики, които не са част от техните политики – е също риск за техния кмет. Този проблем ни води към концепцията, че нищо не е контрактувано до момента в който всичко не е контрактувано, разяснява социологът.

Димитрова счита, че сега се тестват  едни други болшинства, които да бъдат към ГЕРБ – не цялото Българска социалистическа партия, не цялото „ Възраждане “.

Освен това е доста мъчно да участващ в болшинство с политически сили, с които не се харесват. Още по-трудно обаче е когато един победител има едно болшинство, което е против него.

Боряна Димитрова счита, че в случай че ротацията се реализира, нарастват възможностите да се изкара 4-годишен мандат на това ръководство.

„ Има една справедлива причина – тази коалиция е обречена на вътрешно напрежение. То е поради това, че ПП-ДБ имат проект да стеснят сферата на въздействие на ГЕРБ. Вече се следят стрели, ще забележим по-гръмка реторика. Но моето персонално мнение е, че тази ротация ще се реализира. Не мисля, че ще има избори 2 в 1 “, съобщи тя.

По тематиката с външния министър Димитрова е на мнение, че в случай че Политическа партия търсят изход, той би трябвало да бъде през политическите причини и контакти.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР