Според нея документът е идентичен с първия, гласуван вече в

...
Според нея документът е идентичен с първия, гласуван вече в
Коментари Харесай

Париж не е оказвал натиск на България в спора с РСМ, твърди френският посланик у нас

Според нея документът е еднакъв с първия, гласуван към този момент в българския парламент, и не се нуждае от ново разглеждане у нас.

„ Париж не е оказвал напън на България в разногласието “, безапелационна беше дипломат Робин в ефира на.

„ Буквално в последния ден от председателството си на Съвета на Европейски Съюз, Париж е направил ново предложение на София и Скопие по въпроса с ветото. Документът е изискан в духа на предходното съглашение, което българският парламент към този момент гласоподава и няма потребност да се преглежда още веднъж “, разгласи Робин.

По думите й това е едно компромисно предложение. То не преразглежда, а уточни предходния документ.

„ Фиксирахме рамка за добросъседство в връзките сред двете страни и удостоверява уговорката на Северна Македония в отбрана правата на малцинствата в общността “, разясни тя.

Посланик Робин недоумява, за какво Скопие твърди, че така наречен втора редакция на Френското предложение е по-добро от първото. Тя бе безапелационна, че точно Европейски Съюз ще е поръчител за съблюдаване на изискванията от страна на югозападната ни съседка.

„ Как Европейски Съюз ще подсигурява това? Преговорите не са почнали. Съвета на Европейски Съюз годишно прави оценка напредъка на Северна Македония. Програмата по напредъка ще бъде оценена от всяка една страна членка. Ние ще подсигуряваме “, изясни посланикът.

По тематиката с съветския шпионски скандал у нас Робин съобщи, че Франция следи деликатно случая и откакто българското решение за експулсиране е основано на Доклада на Службите, Европа го поддържа.

„ Франция от месец април е експулсирала 41 съветски чиновници на посолството. На първо място е значимо да осигурим сигурност за европейските жители. България може да разчита на нашата поддръжка “, увери тя.

Според дипломат Флоранс Робин цяла Европа разчита България да излъчи устойчиво ръководство: „ Това е още по-важно през днешния ден, когато живеем измежду толкоз предизвикателство - като икономическата рецесия, енергийната и климатичните проблеми “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР