Според неотдавнашен доклад четирите най-големи банки в САЩ понастоящем държат

...
Според неотдавнашен доклад четирите най-големи банки в САЩ понастоящем държат
Коментари Харесай

Топ американски банки с нереализирани загуби на стойност $205 милиарда

Според скорошен отчет четирите най-големи банки в Съединени американски щати понастоящем държат в балансите си неосъществени загуби на обща стойност $205 милиарда.

От Financial Times, базирайки се на данни от Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите (FDIC)  настояват , че Bank of America, Wells Fargo, JPMorgan Chase и Citigroup са понесли тези загуби заради неподходящи вложения на пазара на облигации.

Сред четирите банки, наподобява че Bank of America е в най-тежко състояние, като в края на първото тримесечие са регистрирани неосъществени загуби в размер на $100 милиарда. Wells Fargo и JPMorgan Chase имат неосъществени загуби за $40 милиарда, свързани с пазара на облигации, до момента в който Citigroup има загуби на хартия за $25 милиарда.

Фалитът на Silicon Valley Bank по-рано тази година служи като образец за евентуалните опасности, свързани с неосъществените загуби в банковата система. Падането на банката бе провокирано от оповестяването на загуба от $1.8 милиарда в следствие от продажбата на част от нейния портфейл от облигации.

Bank of America твърди, че няма желание да продава облигациите си, които са на загуба, което може да ограничи способността на банката да генерира облаги от депозити. Портфейлът на банката се състои най-вече от високорейтингови скъпи бумаги, обезпечени с държавни скъпи бумаги, които се чака да бъдат изплатени с настъпването на падежа на базовите заеми.

Въпреки съществуването на тези загуби на книжен притежател Федералният запас уточни, че Bank of America и нейните сътрудници са се показали добре при неотдавнашния стрес тест на банковата система.

Стрес пробата симулира “ ” стопански условия в Съединени американски щати и стигна до заключението, че 23-те най-големи банки в Америка ще поддържат финансови равнища над минималните условия даже при хипотетична криза, макар плануваните общи загуби от $541 милиарда.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР