Според неотдавнашен анализ, извършен от Henley & Partners, страните от

...
Според неотдавнашен анализ, извършен от Henley & Partners, страните от
Коментари Харесай

БРИКС: Богатство в размер на $45 трилиона чака да бъде инвестирано

Според скорошен разбор, осъществен от Henley & Partners, страните от БРИКС са натрупали групово зашеметяваща капиталова стойност от $45 трилиона.

С разширението на блока при започване на 2024 година алиансът БРИКС усили своето към този момент доста благосъстояние, запаси и въздействие.

Първоначално включващ Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, алиансът БРИКС разшири участието си, като през последните месеци насочи предложения към други страни, измежду които ОАЕ, Египет и Саудитска Арабия.

Някои от тези страни освен имат богати естествени запаси, като да вземем за пример нефт, само че също по този начин се отличават със мощни стопански системи, което способства за груповото благосъстояние на алианса.

Този приток на благосъстояние дава на БРИКС опция да укрепи в допълнение своята Нова банка за Развитие (НБР), която на собствен ред насочва вложения към бързоразвиващи се стопански системи, стремящи се да се причислят към обединението БРИКС в бъдеще.

В началото на 2024 година Новата Банка за Развитие на БРИКС направи значим ход, като избра да финансира планове в локални валути. Това стратегическо решение, съчетано със забележителните $45 трилиона капиталово благосъстояние, насъбрани от блока, има капацитета да окаже напън върху господството на щатския $ на международните финансови пазари.

С разширения лист на участниците самодейността на БРИКС за понижаване на интернационалната взаимозависимост от $ направи забележителна крачка напред, изключително в областта на вложенията. Тъй като развиването на валутата на БРИКС набира скорост, алиансът може да насочи вложенията освен към личния си напредък, само че и към активи като златото, което към този момент беше препоръчано като евентуална поддръжка за тяхната валута.

Нещо повече, обединението БРИКС към този момент съставлява внушителните 45% от международното население и способства за 36% от международния Брутният вътрешен продукт, надминавайки каузи на Г-7 от 30%.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР