Според него в РСМ вече десетилетия тече процес на дебългаризация:

...
Според него в РСМ вече десетилетия тече процес на дебългаризация:
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Петков да отиде в Скопие с послание – една думичка в Конституцията и петте точки

Според него в РСМ към този момент десетилетия тече развой на дебългаризация:

„ Не се прави автомагистрала, жп, цифрова съгласуваност, тъй като някои кръгове в Скопие не престават да смятат, че откъсвайки България от РСМ, българизацията ще бъде завършена дефинитивно.... Премиерът не би трябвало да търси аргументите за това за какво няма самолетна линия София-Скопие, като отиде там, а би трябвало на 18 януари да отиде в Скопие с ясно схващане за тези аргументи “.

По думите дипломата няма по какъв начин да се надгради политическа позиция с работна бизнес група: „ Защото българският бизнес не е допускан в РСМ, за разлика от сръбския, гръцкия и албанския бизнес. Премиерът Кирил Петков да отиде в Скопие с ясно обръщение, че два въпроса останаха. Една думичка в Конституцията на Северна Македония и единодушие по петте точки. България желае българите в РСМ да бъдат включени наедно с останалите елементи от нации - има изброени 7 народностни групи, а ги няма единствено българите. Ние желаеме българите да бъдат добавени в Конституцията на РСМ “.

Бойко Ноев моли министър председателят Кирил Петков да бъде деликатен с тематиката РСМ, тъй като тя е хлъзгава.

„ Ако КСНС излезе със взаимно умозаключение и рекомендации - значи нещата вървят в вярната посока, в случай че това не се случи – значи България има проблем “, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР