Според него трябва да се прави ясно разграничение между разполагането

...
Според него трябва да се прави ясно разграничение между разполагането
Коментари Харесай

Президентът на Чехия: Изпращането на войски от НАТО в Украйна не ...

Според него би трябвало да се прави ясно разграничаване сред разполагането на бойни елементи и възможното включване на войски в някои " поддържащи " действия, с които НАТО към този момент има опит.

" От позиция на интернационалното право и на Устава на Организация на обединените нации нищо не би попречило на войски на страни - членки на НАТО, както и на цивилни жители, да вземем за пример, да оказват помощ в работата в Украйна ", акцентира Павел.

Според Павел западните съдружници би трябвало да имат смелостта да защитят активността си юридически, " тъй като подпомагането на образованието и поддръжката на техника в суверенна страна не е присъединяване в бойни дейности ", изясни чешкият президент.

" Дори и да има подготвителна задача на нейна (украинска) територия, това не е нарушаване на нито едно интернационално предписание. И от нас зависи каква форма на помощ ще изберем да предоставим на Украйна, стига да останем в границите на тази граница на небойно присъединяване ", сподели чешкият президент.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР