Според него това няма да са последните заповеди за арест,

...
Според него това няма да са последните заповеди за арест,
Коментари Харесай

Хр. Христев от СУ: Ще има още заповеди за арест на Международния наказателен съд

Според него това няма да са последните заповеди за арест, които ще бъдат издадени: " Очевидно Русия не води цивилизовано война в Украйна. Има доста обстоятелства, свързани с посягане над спокойно население, цивилна инфраструктура, нарушение на разпоредбите по какъв начин се третират военнопленници. Няма това да са последните заповеди. Някой ден в случай че тези лица бъдат предадени, ще има развой. Дали ще бъдат предадени, ще забележим ".

Според него има опция за неприсъствен развой, само че би трябвало да се види по какъв начин ще се развие казусът.

" На първо място се търси да бъде даден явен знак, че тази международно-правна уредба, която съществува и която не разрешава като военни закононарушения или закононарушения против човечеството избрани дейности, не е някакъв празен лист хартия, който може да бъде нарушен във всеки един миг, изключително от страна, която претендира да е водеща международна мощ. Вероятно някой ще интерпретира тези заповеди и като уединяване на съветското политическо управление и на Руската страна в интернационален проект. Дали тези или други лица ще бъдат предадени, няма по какъв начин да имаме отговор сега. Съмнявам се да се стигне до догадка, в която съветският президент да бъде предаден на МНС ", разяснява Христев.

Той счита, че това е единствено началото на разплитането на целия кръг от ужасни неща, които се случват в Украйна.

По думите му ще минат години, преди да забележим дефинитивно какъв кръг от субекти ще бъдат изправени пред МНС. Това обаче, че съветският президент Путин е първи, е явен знак, който се надявам да бъде разчетен съответно от съветското управление, означи Христев.

Той изясни самата процедура: " Имаме използване на правно открита процедура от интернационален юрисдикционен орган. Тя е закрепена в интернационален контракт в статута на Международния углавен съд, с който са обвързани 123 страни. По реда й е преценено, че са налице задоволително условия за издаване на заповед за арест против 2 лица - президентът на Руската федерация и член на държавното управление. /.../ От другата страна имаме типичен политически маневри от органите на страна, която не можем да считаме за народна власт. След началото на войната в Украйна, Русия е тоталитарна страна, в която няма никакви гаранции за заслужено правораздаване. Те могат да издават каквито желаят заповеди против който желаят. /.../ Никой различен не може да одобри насериозно сходни политически маневри, които съветското политическо управление прави, с цел да се опита да даде политически отговор на събитието, че президентът на Руската федерация е упрекнат за осъществяването на военни закононарушения ".

По думите му МНК не признава имунитет на физически лица, които са направили закононарушения, уредени като относими към юрисдикцията на този съд: " Той по тази причина е основан - с цел да не могат физически лица, които са заемали висши държавни длъжности, да се крият зад държавната си функционалност, с цел да избягат от отговорност за безчовечен дейности, осъществени под тяхно управление и квалифицирани под една или друга форма като военни закононарушения. Друго преимущество на МНС е, че може да бъде преследвано физическо лице, жител на която и да е страна, без значение дали тя е обвързана или не със статута на съда, в случай че са налице задоволително обстоятелства, че съответното лице е обвързвано с закононарушения на територията на страна, по отношение на юрисдикцията на страна, която е страна по конвенцията, или респективно на страна, която посредством декларация е определила, че слага нейната територия под действието на статута на МНС ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР