Според него, следвайки логиката на предишните два мандата, които е

...
Според него, следвайки логиката на предишните два мандата, които е
Коментари Харесай

Мехмед Дикме: Президентът е основният виновник за политическия хаос

Според него, следвайки логиката на предходните два мандата, които е връчвал президентът на третата политическа партия, би трябвало и в този момент да постъпи по същия метод и да го връчи на Движение за права и свободи.

" Само в България става това нещо – държавно управление на уйдурмата е третият мандат. Едно устойчиво държавно управление става или с първия, или най-вече с втория мандат. От там нататък всичко това е уговорено в ущърб на гласоподавателите и в интерес на политиците, които ръководят. Българските политици с всяка година стават все по-арогантни към гласоподавателите. Избирателите не вземат участие на изборите, тъй като не поддържат претендентите, а не тъй като са необразовани и ги е боязън от машинното гласоподаване ", безапелационен бе той.

По думите му политическите обединения, които желаят хартиената бюлетина да се върне, сигурно имат нещо друго с изключение на действителния избор.

" Доверието към политическите водачи от елементарните гласоподаватели е на своя най-малко. Голямата борба за сформиране на държавно управление е обвързана с локалните избори, които предстоят идната година. Голяма част от изборния резултат на ГЕРБ се дължи на локалната власт. Последните избори демонстрираха, че ГЕРБ тотално губи София ", означи Дикме.

Той счита, че президентът тупа топката - колкото се може повече да изкара служебният кабинет.

" Всеки от политиците желае да се наложи на политическата сцена и да си завземе своята територия. Президентът и в този момент не желае да има държавно управление, той знае, че не е допустимо. Би било смешно мандатът да иде в последната политическа групировка, която има единствено 12 народни представители от 240 и да сформира кабинет ", уточни той.

" Може да се направи кабинет на малцинството и тематични болшинства, които образуват за избран интервал от време с ясна точна стратегия и другите политици да наблюдават това, което ще правят технократи, само че да носят политическа отговорност ", сподели Дикме.

Според него Движение за права и свободи има опит, до момента в който " Български напредък " няма, по тази причина Движение за права и свободи има по-голям късмет да получи третия мандат.

" Това, което става в българския политически живот, не е положително за самата страна и за българската народна власт. Политиците търсят мръсното долни дрехи на другата политическа групировка, вместо да търсят вероятността за развиване на страната ", разяснява Дикме
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР