Според него повечето приложения просто допринасят за по-висока продуктивност Темата

...
Според него повечето приложения просто допринасят за по-висока продуктивност Темата
Коментари Харесай

Бил Гейтс в Давос: Изкуственият интелект ни помага драстично да повишим производителността

Според него множеството приложения просто способстват за по-висока работливост
Темата на тазгодишния стопански конгрес в Давос е възобновяване на доверието. Това се случва на фона на ескалацията на геополитическото напрежение и бързия софтуерен прогрес, чиято връхна точка е изкуственият разсъдък. През 2023 година изкуственият разсъдък е почнал да оказва въздействие върху всички бизнес браншове и даже върху всеки човек. От работните места и уменията до регулациите и ръководството, изкуственият разсъдък участва във всеки диалог и неслучайно е движеща мощ на форума в Давос, написа Българска телеграфна агенция.

В тази връзка " Яху файнанс` разиска тематиката за изкуствения разсъдък със съоснователя на " Майкрософт` (Microsoft) Бил Гейтс, основния изпълнителен шеф на `Насдак " (NASDAQ) Адена Фридман и ръководителя на катедрата по интернационална стопанска система в Харвардския университет Кенет Рогоф.

В отговор на въпроса дали темпът, с който изкуственият разсъдък напредва във връзка с нововъведенията, буди опасения Бил Гейтс, съобщи, че може да се направи повече, с цел да стане той по-евтин, по-бърз и по-точен. Според него множеството приложения просто способстват за по-голяма работливост.

" Когато сядам да пиша нещо, постоянно получавам подсказки от изкуствения разсъдък, карам го да преглежда написаното и да опростява нещата. Аз в действителност считам, че това спомага за напредък на продуктивността и това, на което ще станем очевидци е, че продуктивността на " белите якички " (термин обозначаващ управническия и висшия експертен състав на дадена компания, бел. ред.) ще нарасне ", съобщи Бил Гейтс.

Според Адена Фридман фирмите, които по някакъв метод се уповават на изкуствения разсъдък, могат в действителност да допринесат за трансформацията на бизнеса и от ден на ден такива компании ще излизат на обществените пазари. " Много вълнуващи времена, защото всяка компания може да се възползва от идващото потомство технологии. Изкуственият разсъдък е използван във всеки бранш и фирмите, които оказват помощ за отключването на този капацитет, ще са тези, които търсят вложителите ".

Според Кенет Рогоф обаче обществото може да не е готово към момента за изкуствения разсъдък, който ще докара и до бързата загуба на доста работни места. " Има доста въпроси, на които би трябвало да се даде отговор като по какъв начин ще повлияе на войната, на кибервойната, на обществените медии и изборите ", разяснява преподавателят от Харвардския университет.

Междувременно " Майкрософт " продължава офанзивата си в региона на изкуствения разсъдък, като уголемява функционалностите на асистента си " Копилот " (Copilot) за " опитни консуматори, основатели и всеки, който желае да придвижи своето преживяване с Копилот на последващо равнище ", съобщи ДПА.

Срещу 20 $ на месец за новия артикул, наименуван " Копилот Про " (Copilot Pro) потребителите ще получат достъп до най-новата версия на чатбота " ЧатДжиПиТи " (ChatGPT), както и функционалности за основаване на изображения.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР