Според него похитителите са измъчвали пленниците с електрошокови пистолети за

...
Според него похитителите са измъчвали пленниците с електрошокови пистолети за
Коментари Харесай

Освободен от плен британски парамедик разказва за изтезанията в Донецк

Според него похитителите са измъчвали пленниците с електрошокови револвери за добитък и са трансформирали остарял телефон в устройство за мъчения. На военнопленниците е било подредено да наберат номер и когато циферблатът се завъртал, им бил прилаган електрошок. " Много остроумно ", сподели Хардинг пред Daily Mail.

По време на пленничеството си в Донецк той е споделял тясна затворническа килия с други пандизчии, които са били заключени 23 часа дневно. Хардинг е измършавял доста, има болки в гърба и ръцете.

Един от другарите му е починал в плен. Според него не са били обезпечени ежедневните потребности от медикаменти на 45-годишния диабетик Пол Юри. Той умря през юли, до момента в който Хардинг е бил отвън килията и като се е върнал е намерил тялото му.

Хардинг беше един от наказаните на гибел в самопровъзгласилата се ДНР. Той беше заставен да запише прощално видео за щерка си, а по-късно трябваше да бъдат разстреляни.

Дори когато британците са били отведени за размяната на пленници, те не са знаели това и са си мислили, че ги водят на разстрел. " Бяхме на пода на камиона и през цялото това време си мислех, че това е последното ни пътешестване. И когато някой разбра, че сме в Русия, ние си казахме: " О, по дяволите! " Не бяхме сигурни, че това пътешестване няма да приключи с това да бъдем вързани за дирек. " Но вместо това пленените британци са били качени на аероплан и в последна сметка разменени за Медведчук и други съветски пленници.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР