Според него по-чести медицински прегледи с напредване на възрастта не

...
Според него по-чести медицински прегледи с напредване на възрастта не
Коментари Харесай

Това Засяга Всички Шофьори В България! Задължават До Един Да Се Явят На

Според него по-чести медицински прегледи с придвижване на възрастта не са нужни.

На същото мнение е и ръководителят на Българско обединяване на водачите Христо Радков. По думите му, зачестен надзор върху физическото положение би могло да има единствено за професионалните водачи, надхвърлили опредена възраст.

Напредналата възраст никога не е съществена причина за пътните произшествия, уточни Радков.

Опреснителен курс за водачи над избрана възраст при възобновяване на шофьорската брошура предлага ръководителят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов. Продължителността му би могла да е към час и половина, а финансирането би трябвало да идва от страната, счита той.

" Това образование би трябвало да бъде напълно за сметка на страната от фонда " Пътна сигурност ". Тези пари, които се събират от камерите, и запушват избрани дупки на бюджета, би трябвало да отидат единствено за финансиране на новите пътища и в образованието за увеличение и подготовка на хората ", сподели Иванов.

Безспорно с напредването на възрастта има смяна във физическото положение на всеки лидер, само че на процедура смяната в зрението, да вземем за пример, стартира да настава към 40-годишна възраст. Това значи ли, че още от този миг би трябвало да се вкарат по-чести медицински прегледи, попита Христо Радков:

" С повишаване на възрастта имаме смяна във физическото положение на всеки лидер. Това е несъмнено. Но в случай че обърнете внимание, множеството от 40-годишните в актуалното общество поставят очила. Ако предположим, че внезапна смяна в зрението настава към 40-годиша възраст, нещо, което и лекарите го споделят, то тогава ние би трябвало да стартираме още оттова да ги задължим по-често да минават на прегледи. Нещо, което е немислимо ".

Продължаващо образование би трябвало да има за всички водачи, счита както Христо Радков, по този начин и Йонко Иванов.

Младите водачи не са задоволително добре готови за действителните условия на пътя и по тази причина подготовката им би трябвало да се добави с шофиране при рискови условия на специфични полигони.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР