Според него основното и най-важното нещо остава непроменено – носенето

...
Според него основното и най-важното нещо остава непроменено – носенето
Коментари Харесай

Как да се предпазим от зараза на едно от най-рисковите места - градския транспорт


Според него главното и най-важното нещо остава непроменено – носенето на качествени медицински маски.

" Основното е да си сложите маска, само че не когато стигнете до касата в метрото а към стотина метра преди да влезете в метростанцията. Носете маската си и на автобусната спирка, тъй като там също се събират огромен брой хора, постоянно без маски. Не забравяйте да носите маска от самото начало и я поставяйте вярно – покрийте носа и устата си. Препоръчително е да носите ръкавици, само че в случай че сте ги не запомнили – избягвайте да докосвате предмети и не пипайте лицето си преди да измиете ръцете си или да ги третирате с дезинфектант ", сподели Покровски.

" По-добре е да отворите прозорец в мотрисата или рейса. Проветряването е един от методите да се понижи вероятността от зараза. По-лошо е, когато прозорците са затворени, а въздухът е вмирисан – при такива условия вирусът има по-изгодна позиция. От друга страна, можете да настинете, тъй че всичко би трябвало да бъде в рационални граници “, поучава ученият.

По опция си коства да спазвате обществена отдалеченост в публичния превоз.

" Колкото по-далеч сте от други хора, толкоз по-малък е рискът от зараза. Но в пиковите часове от време на време това е невероятно. За това главното защитно средство са маските ", сигурен е учен Покровски.

Ако можете извървете част от всекидневния си маршрут до работното място или дома си пеш - във всички връзки това е безвредно и потребно, добави ръководителят на отдела на Изследователския институт по епидемиология в Руската федерация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР