Според него очакваният политически проект на служебните министри Петков и

...
Според него очакваният политически проект на служебните министри Петков и
Коментари Харесай

Светослав Малинов: Петков и Василев изключително много разтревожиха ДПС

Според него предстоящият политически план на служебните министри Петков и Василев няма време да бъде регистриран преди идващия избор, само че уточни, че има други способи за присъединяване в избори:

„ Нека да забележим по какъв метод ще вземат участие те на изборите. Те ще би трябвало да излязат на терена и да се провеждат с някакви сътрудници, които са към този момент регистрирани партии. Това е правено през 2001-ва година (тогава партията на Симеон Сакскобургготски Национална движение „Симеон Втори" взе участие на парламентарните избори с регистрацията на други две партии - б.р.). За да стартираме да вършим прогнози, би трябвало да забележим кои са техните сътрудници, през които ще създадат своята регистрация. Едно е несъмнено - те стъпват на полето на антистатуквото, на протестния избор, на тези, които са безапелационни съперници на предходното ръководство и които разпознават предходното ръководство като ГЕРБ и Движение за права и свободи “, изясни той.

Според него предизборната акция към този момент е почнала, само че с неточност в актуализацията на бюджета, обвързвана с пенсиите, която, както твърди общественият министър, прави бюджетът неосъществим.

„ Предизборната обстановка е реалност и тя ще прелее в постоянната акция преди изборите. Жалко е, че последните стъпки на това Народно заседание са много комплицирани заради това “, разяснява доцент Малинов.

По думите му е доста значимо да се види дефинитивно кои партии ще се явят на изборите за 47-и парламент и кои от тях имат късмет да преминат бариерата:

„ В момента стават някакви нови разбърквания. Виждаме, че най-малката „ Изправи се БГ! Ние идваме “ е пред разпад и може да се окаже отвън идващото Народно заседание “, предвижда политолога.

Светослав Малинов акцентира, че в този момент не може да се предвижда тъкмо от кои партии какъв сегмент би отишъл в новия план на двамата служебни министри:

„ Възможно е да вземат и от партията „ ИТН ", чиято увереност се стопи, че партията и водачът ѝ могат да свършат работата. Т.нар. пространство, обвързвано с протестния избор, ще се усили, в случай че те вземат участие в изборите. Много е значимо формата да бъде уместна, да не се залита в крайности и да не се допусне първично отчаяние още като се видят листите с претендентите им за депутати “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР