Според него максимално бързо всички ученици трябва да се върнат

...
Според него максимално бързо всички ученици трябва да се върнат
Коментари Харесай

Директор на столично училище: Върнете учениците в клас максимално бързо. Всек ден забавяне е катастрофално страшен

Според него оптимално бързо всички възпитаници би трябвало да се върнат присъствено в учебно заведение

„ Намираме се в един ужасяващ образователен локдаун. Нищо не се случва в електронното обучение поради тоталната липса на интерес и от двете страни. Това ще се отразява дълго във времето и по тази причина всички ръководещи би трябвало да са наясно, че ни чака тежко бъдеще на просветителна основа “.

Това сподели в „ Тази заран “ Диян Стаматов, директор на 119. СУ „ Акад. Михаил Арнаудов “ в София.

„ Задължително би трябвало да се върнем присъствено оптимално бързо, всеки ден закъснение е пагубно заплашителен за всички “, счита той.

„ Връщането на училище от 1 септември е обвързвано с смяна на образователните проекти, изчистване на непотребната материална част в учебниците, със постоянна смяна на графика на образователното време “, означи още Диян Стаматов. 

Според него доста дребна част от учебните заведения са подготвени да заплащат сами за тестове на учениците. В бюджета няма средства за финансиране на такива тестове, а на финала на бюджетната година няма и от кое място да има.  

По думите му друга опция е това да се финансира от родителите, само че не би трябвало да се не помни, че сме в рецесия и всевъзможни опити водят до рискове.

„ Тестването би трябвало да стане със самоорганизиране на родителите, които обаче би трябвало да създадат антигенни тестове единствено в лаборатория, в която те преценяват, с цел да показват документ. Ако тяхното образуване е задоволително ясно и планувано, тогава директорът би могъл да се обърне към лаборатория, с цел да понижи цената на теста. Това обаче е едно договаряне напълно на търговски принцип и отново средствата би трябвало да бъдат предоставени от самите родители “, обясни Диян Стаматов.

„ От началото на тестването на малките ученици имаме единствено два положителни теста за ковид “, заяви той.

„ 9% от учениците са имунизирани, към 3-4% имат антитела, към 4-5% са преболедували и към 10-15% имат опция да провеждат тестване със собствени средства. Това е един дребен %, само че не би трябвало да се не помни, че тези проценти са променливи, а когато стартира образователен развой, той не може да бъде лъкатушещ “, уточни Стаматов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР