Според него искането на Русия не е изненадващо, а е

...
Според него искането на Русия не е изненадващо, а е
Коментари Харесай

Проф. Тодор Тагарев: Искането на Русия не е изненадващо

Според него настояването на Русия не е изненадващо, а е част от потока на претенции, които Кремъл насочва през последните седмици и месеци: " Това е една линия на нападателно говорене, което продължи и външният министър Сергей Лавров ".

По думите на проф. Тагарев позицията на премиера Кирил Петков е била задоволително бързо изразена от най-високата естрада в страната - Народното събрание. Военният специалист изрече неразбиране за какво от непознати медии в България научаваме новините за планувано изпращане на изтребители от Испания у нас.

Той дефинира това като " леко необичайно " и попита дали тази информация има удостоверение от публични български институции.

" Официални изказвания за това би трябвало да дойдат от Министерството на защитата и намирам за необичайно, че не са пристигнали ". Би било потребно да се организира Консултативен съвет по национална сигурност при президента по тематиката за желаното от Русия евакуиране на войските на НАТО от България и Румъния, счита проф. Тагарев.

" Има сюжети, при които България може да изпита отрицателни въздействия от развиването на ситуацията към Украйна, и си заслужава това да бъде разисквано. Необходимо е да търсим консенсус за това какво вършим. Г-н Петков зададе тона и посоката, в която би трябвало да бъде издирван този консенсус. България от десетилетия е избрала своя път ", разяснява някогашният министър на защитата.

Според него е добре във формата на КСНС да бъде препотвърден цивилизационният избор на България да бъде член на НОТО и Европейски Съюз. " Русия води нападателна политика в Черноморския район и наподобява е подготвена да употребява всевъзможни средства, с цел да реализира своите неоимперски цели в този район.... Не може един да се въоръжава до зъби, а ние да кажем, че няма да вършим нищо, тъй като желаеме да има туристи и газопроводи. На силата се дава отговор със мощ ", уточни военният специалист.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР