Според него и членове на Изпълнителното бюро на организацията непремерените

...
Според него и членове на Изпълнителното бюро на организацията непремерените
Коментари Харесай

Хотелиери и ресторантьори подготвят стачни действия: Компенсациите са смешни

Според него и членове на Изпълнителното бюро на организацията непремерените изявления, непрекъснато изменящите се и дописвани заповеди на здравния министър и техните вероятни тълкувания, са довели до отлив на туристи и на личен състав от курортите. Което в извънредно сложната обстановка, в която е подложен секторът, в допълнение изправя до стената туризма, уточни Налбантов. Затова и желаеме оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров, безапелационен бе зам.-председателят на БХРА, оповестяват Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

„ Възмутени сме от непозволените изявления на здравния министър. Той към този момент ни нанесе непоправими вреди и изключително на морските хотели и заведения, акцентира още Налбантов. Заради спорните му сведения и изявления, хората в най-големите ни пазари тази година – Румъния, Украйна и Молдова към този момент анулират резервации за септември месец. На хората не им излиза наяве какво желае да каже, излъчва спорни сигнали и това води до обезпокоени и отлив. Повече не може да се търпи по този начин.

Не може да се трансферира отговорността за имунизационни развой на работодателите, безапелационни са от БХРА. Именно поради изявите на Кацаров към този момент имаме и напуснали непознати и български чиновници, защото се тормозят, че ще бъдат накарани принудително да се имунизират, уточни Налбантов. Работниците напущат и уплашени поради новите ограничения, които се възнамеряват, с терзания, че секторът още веднъж ще бъде неглижиран и оставен да обере парсата без поддръжка и обезщетения и по тази причина избират от рано да си търст друго занятие, уточни и ръководителят на БХРА Георги Щерев.

Ако е законно и имат такава храброст, да създадат имунизацията наложителна. А в случай че не е законно да не трансферират на бизнеса, отговорността, показва Налбантов. Не може постоянно да са отговорни хотелиерският и ресторантьорски отрасъл и да би трябвало да правят работата на страната. Правят си опити с нас, вместо служителите да си свършат работата, добави зам.-председателят на БХРА.

Тези непремерени изявления и дейности, както и непрекъснатото променяне на ограниченията, слагането в частични или цялостни лок дауни, се отразяват и на записванията за зимния сезон. От икономическото и финансовото министерство би трябвало да помислят за обезщетения за бизнеса, защото сега всички стратегии стопираха, показва Налбантов. Цинично е да се вкарва ограничаване без стопански ограничения за обезщетения на компании и служащи, безапелационен е и Щерев. Адмирации за работата на Кирил Петков, само че не е обикновено да си стопански министър, човек от бизнеса и да казваш – аз съм за обезщетения и финансови ограничения в помощ на компаниите, само че няма пари. За какво тогава се срещаме и за какви ограничения приказваме без пари и средства в бюджета, попита риторично ръководителят на БХРА. Ако страната в действителност желае да помогне за какво не даде гаранции за нисколихвени заеми от 0,1-0,2% и гратисен интервал за 7 години за туристическия бранш през Българската банка за развиване или Фондът на фондовете, попита Щерев. Защо не е планувано сходно финансиране в Националния проект за възобновяване и развиване, чиято цел е точно да тушира последствията от пандемията за стопанската система, откакто няма пари в бюджета, попита още Щерев.

Не може обезщетенията, даже когато ги има, да са смешни. И освен това да не се дават в точния момент. Те би трябвало както в Европа да подсигуряват естествен живот, подчертаха от Изпълнителното бюро на БХРА. Естествено, по-добре е да има каквито и да е компенсации, вместо никакви, само че можеш ли да преживееш почтено и да оцелееш даже с една минимална работна заплата, питат от организацията. При това поради променените критерии за юли и август огромна част от туристическия бизнес не можа да ги извърши. Така държавното управление си изми ръцете – хем има стратегия 60/40, хем я ограничиха оптимално, с цел да не дават пари по нея, безапелационни са от Изпълнителното бюро на БХРА “, се добавя в известието до медиите.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР