Според него големият въпрос е да има съгласие за реформи

...
Според него големият въпрос е да има съгласие за реформи
Коментари Харесай

Аврамов: Правителството, което правим в момента прилича на национално съгласие след хунски режим

Според него огромният въпрос е да има единодушие за промени в страната и за понижаване на страната, а не да се прави ляво-центристко държавно управление, което да усилва обществените разноски и да успокои хората, като емитира дълг.

„ Защото бизнесът, хората, които заплащат издръжката на страната, които внасят в бюджета, няма да устоят идната година. “

„ Общите разноски на държавното управление единствено за октомври се усилват с 2,9 милиарда лв. по отношение на предходната година. Общото чувство е, че служебният кабинет усилва разноските на държавното управление “, означи политологът.

„ В страна, в която цялата енергийна система е държавна, без електроразпределителните сдружения. Голямата част от производството на ток, от неговата дистрибуция през НЕК, и морковът, и тоягата са в страната и през днешния ден се разсънваме, бизнесът се разсънва с двойно или тройно увеличени разноски за ток. Всичко това е в полето на страната и нейният президент и хората, които би трябвало да сформират държавно управление, оттук насетне би трябвало да спрат да приказват с приповдигнат звук. “

Според Аврамов отговорност за банкрута на енергийната система на България е на ГЕРБ, само че от през днешния ден нататък „ не би трябвало да разрешаваме нито на президента, нито на новото ръководство да бъде самохвално, тъй като ще се трансформира доста бързо в партия ГЕРБ “.

Според Димитър Аврамов Корнелия Нинова е трансформирала Българска социалистическа партия в националистическа групировка, синьото също не е „ това синьо “, политическото пространство е друго и занапред ще се появяват контурите на българската партийна система.

От четирипартийна коалиция не може да се чака консенсус за далечното бъдеще, тъй като това не ѝ е делегирано от гласоподавателите, посочи политологът.

От предходната тройна коалиция не би трябвало да се повтарят самонадеяността и чувството, че „ бюджетът им е бащиния “, счита Аврамов.

„ Движение за права и свободи са в публична политическа карантина от доста време. Стават остарялата мома на българската политика – неискана от никого, свадлива, размахваща пръст и караща се на всеки “, съобщи още той.

По отношение на „ Възраждане “ политологът добави, че занапред следва да забележим дали има нещо ново като качество и политически хрумвания, или това е просто прегрупиране на квазинационалистическия и квазипатриотичния избор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР