Според него днешното заседание на Националния съвет на партията се

...
Според него днешното заседание на Националния съвет на партията се
Коментари Харесай

Зарков наля масло в огъня на БСП: Не опозицията, изборните резултати са проблем на Нинова

Според него днешното съвещание на Националния съвет на партията се е провалило, тъй като съществени представители на партията постоянно приказват за „ рутина “. И предизвести: „ в случай че продължаваме рутинно да действаме, както до момента, не ни чака нищо положително “.

Той изрази вяра левицата да има на предварителните парламентарни избори на 2 април повече от 9%, колкото взе на последния избор.

„ Лидерството е нарушено поради неприятния избирателен резултат. Ролята на левицата ще зависи от резултата ѝ. Ролята ѝ не може да бъде на балансьор, тя е структуроопределяща. Българска социалистическа партия ще е потребна, когато си върне водещата роля – или води коалиция или е главната съпротива. Другото е ерзац, който няма да ни помогне “, разяснява Зарков пред bTV

Той призна, че неговата партия – Българска социалистическа партия, е била пасивна по отношение на въпроса за контрола върху основния прокурор в 48-ото Народно заседание.

„ Законопроектът за надзор над основния прокурор не беше въпрос на време, а на предпочитание и на болшинство “, счита Зарков.

„ Дори да бях внесъл този законопроект по-рано, той щеше да има същата орис. Ако имаха предпочитание, идващия месец (януари) той щеше да бъде признат “, добави Зарков.

По думите му правосъдната промяна е значима, корупцията и неналичието на правова страна са причина стопанската система и хората да не могат да осъществят целия си капацитет. А това се отразява на всички, като се изключи една доста дребна каста – на върха на властовата пирамида, която живее доста добре.

„ Внесох законопроекта в първия вероятен миг. Този законопроект, за който се приказва дълго време, беше направен, откакто получихме рекомендации от другите интернационалните институции. Този законопроект не е самоцел – с изключение на за основния прокурор, той щеше да смъкна от страната ни 70 неоправдателни решения от Страсбург “, посочи министърът на правораздаването.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР