Според най-новите данни на Canalys, след повече от три години

...
Според най-новите данни на Canalys, след повече от три години
Коментари Харесай

Huawei се завръща! След повече от 3 години компанията е на първо място в китайския пазар

Според най-новите данни на Canalys, след повече от три години Huawei още веднъж е заела челната позиция на китайския пазар за смарт телефони, което е удивително завръщане. През първото тримесечие на 2024 година продажбите на смарт телефони на Huawei доближиха 11,7 млн. броя, което съставлява 17% пазарен дял и замайващ 70% растеж на годишна база. Анализаторът на Canalys Тоби Жу изяснява триумфа на Huawei с въодушевения пазарен отклик на новите смарт телефони от сериите Mate и Nova. Постепенното възстановяване на производството и продажбите на серията Mate 60 се оказа решаващоят фактор за цялостния напредък на Huawei.

Слизането на Huawei от първото място на пазара на смарт телефони беше еволюционен развой, провокиран от композиция от външни фактори и вътрешни провокации. През 2019 година държавното управление на Съединени американски щати включи Huawei в „ Entity List “, като с това на процедура забрани на американските компании да вършат бизнес с китайския софтуерен колос. Това попречи на Huawei да употребява операционната система Android на Гугъл и да получи достъп до значими американски технологии, в това число модерни полупроводници. Съединени американски щати също по този начин оказваха напън върху съдружниците си да изключат Huawei от своите 5G структури, базирайки се на съображения за национална сигурност. Няколко страни, в това число Обединеното кралство, Австралия и Япония, не разрешиха или ограничиха достъпа на оборудването на Huawei до своята 5G инфраструктура.

Завръщането на Huawei на върха на китайския пазар на смарт телефони е доказателство за нейната устойчивост и иновативност. Използвайки личната си операционна система, процесори и авангардни технологии, Huawei съумя да си възвърне доверието на китайските консуматори. Това също по този начин оказа помощ на компанията да изпревари своите съперници. Тъй като пазарът на смарт телефони в Китай продължава да се развива, ще бъде забавно да се види по какъв начин Huawei и други производители се приспособяват към изменящия се пейзаж и се конкурират за пазарен дял през идващите години.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР