Според Националната разузнавателна служба на Южна Корея, севернокорейски хакери са

...
Според Националната разузнавателна служба на Южна Корея, севернокорейски хакери са
Коментари Харесай

Севернокорейски хакери са откраднали тайни за производството на чипове от южнокорейски компании

Според Националната разследваща работа на Южна Корея, севернокорейски хакери са откраднали значима информация за производството на чипове от локални компании...

Емил Василев 14:14 | 05.03.2024 0 Сподели

Най-четени

ХардуерЕмил Василев - 8:43 | 04.03.2024

Руските преносими компютри „ СИЛА “ ще се доставят с авансово конфигурираната Оценка за съвместимост Uncom

ХардуерДаниел Десподов - 14:09 | 04.03.2024

Твърде подло: съветският „ Сбер “ мощно утежни качеството на изображенията във към този момент закупените тв приемници

IT НовиниДаниел Десподов - 11:41 | 04.03.2024

Създаден е сурогат на Windows и macOS с размер малко над 1 мегабайт

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Южнокорейски производители на микрочипове са станали жертва на севернокорейски хакери. Твърди се, че хакерите са съумели да обхванат и да откраднат някои проекти за микрочипове, заяви Националната разследваща работа на Южна Корея (NIS).

Според NIS, севернокорейските хакери евентуално са се опитвали да съберат информация за това по какъв начин да създават полупроводници за оръжейните си стратегии. Това разобличаване идва единствено месец откакто южнокорейският президент Юн Сук Йол предизвести, че Северна Корея може да се опита да извърши сходни провокации, с цел да се намеси в парламентарните избори през април.

NIS добави, че Северна Корея може да е откраднала планове и фотоси на съоръжение за чипове от две компании. Това може да е опит за приемане на чипове за оръжейните ѝ стратегии.

Севернокорейските хакери още веднъж са в деяние

Разузнавателната работа показа, че сървърите на двете компании са били пробити през декември и февруари. Смята се, че откраднатата информация може да е била употребена за създаване на спътници и ракети.

Южнокорейските компании, занимаващи се с производството на чипове са били предизвестени да вземат защитни ограничения против хакерски атаки. От Южна Корея не разкриха имената на засегнатите компании, нито допуснаха, че Северна Корея може да е получила нещо скъпо от тази офанзиви.

Това е настояща тематика, защото от края на предходната година севернокорейски хакери нападат южнокорейски компании. Смята се, че хакерите употребяват техника, наречена „ living off the land “. Тя включва потребление на към този момент конфигурирани в сървърите законни принадлежности, вместо да се основават нови зловредни кодове.

Това затруднява откриването на техните дейности от страна на софтуера за сигурност. Миналия месец канцеларията на президента Сол разгласи, че имейл на негов асистент е бил хакнат заради нарушаване на разпоредбите за сигурност. В известието се уточняваше, че формалната система не е била хакната.

Сеул упреква севернокорейските хакери, че крадат огромни суми пари, постоянно в криптовалута. Целта е да се финансира режима и програмата му за нуклеарни оръжия. В същото време Пхенян постоянно е отричал да е забъркан в киберпрестъпления.

В последно време Северна Корея е упреквана и в доста други съществени нарушавания на сигурността на данните.

Както оповестява BBC, през 2016 година севернокорейски хакери са съумели да откраднат цели 3 милиарда $ в криптовалута.

Само през предходната година севернокорейските хакерски групи Kimsuky и Lazarus са упрекнати, че са съумели да откраднат 1 милиарда $ в криптовалути. Смята се, че кражбите на криптовалута са били употребявани за финансиране на разрастващите се проучвания и разработки на ракети в Северна Корея.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР