Според наскоро публикуван съдебен документ главният изпълнителен директор на FTX,

...
Според наскоро публикуван съдебен документ главният изпълнителен директор на FTX,
Коментари Харесай

Шокиращи разкрития в управлението на FTX

Според неотдавна оповестен правосъден документ основният изпълнителен шеф на FTX, Джон Джей Рей III, е разкрил проблеми с ръководството на крипто борсата.

В отчета се показва, че FTX е имала неправилни процеси на надзор и водене на документи, което е довело до неприятно ръководство на средствата и бизнес злоупотреби, които в последна сметка са довели до срутва на борсата през ноември 2022 година

Разкрито е също по този начин, че FTX е съхранявала частните ключове за крипто портфейлите на своите клиенти на Amazon Web Services (AWS), платформа на трета страна. Това породи опасения по отношение на сигурността на средствата на потребителите, защото компрометирането на частните ключове може да докара до загуба на средства.

В отчета се показва още, че FTX е била изцяло наясно по какъв начин би трябвало да действа една транспарантна борса за цифрови активи, само че съзнателно е предоставила погрешна информация, когато е била запитана за въвеждането на студено предпазване.


 


В резултат на това ръководителите на FTX са призовани в съда с цел да обяснят дейностите си във връзка с сигурността и съхранението на криптоактивите.

Тази вест се появи във време на засилен регулаторен надзор в криптовалутната промишленост. Предстои да забележим по какъв начин това разобличаване ще се отрази на репутацията на FTX и дали борсата ще предприеме ограничения за отбрана на своите дейности.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР