Според моите лични наблюдения 40 процента от хората се отказват

...
Според моите лични наблюдения 40 процента от хората се отказват
Коментари Харесай

7 причини да не правите кухня “до тавана”

Според моите персонални наблюдения 40 % от хората се отхвърлят от концепцията да си вършат кухня до тавана, откакто отговорих на въпросите им. Те стартират да мислят, да броят и … стигат до извода, че има и по-добри хрумвания.

Какви секрети им разкрих, че кухнята до тавана е престанала да бъде обект на фантазиите им? Не им споделям нищо изключително. Само истината. И ето каква е.

1. Ремонтът на кухнята излиза много по-скъп

Ако желаете да извършите кухнята до тавана, тогава равният таван е от решаващо значение: мебелите се доближават толкоз покрай него, че и най-малката кривина ще бъде забележима.

Според мен, до тавана е, когато пролуката сред кухненските шкафове и тавана е не повече от 4-6 мм. И това е, в случай че таванът е от гипсокартон или елементарен, съвършено подравнен за боядисване.

2. Цената на кухненския комплект е по-висока

Ако поръчвате кухненски комплект от общоприети модули, височината му е 2,3 – 2,4 метра (в взаимозависимост от самостоятелните условия – височината на престилката, краката на мебелите и шкафовете).

За да извършите шкафовете до тавана, се нуждаете от ексцентрични шкафове или спомагателни горни шкафове, което доста усилва разноските за мебели.

3. Безсмислени места за предпазване

Какво може да се съхранява под тавана?
Най-популярният отговор: нещо, което рядко се употребява. Например?

– Рядко употребявани съдове и оборудване;
– Подаръци, които е тъпо да се изхвърлят и не се използват;
– Сезонни неща, като ски и други неизползваеми движимости.

Тоест, ние самите се програмираме да… претрупваме дома си, планираме да съхраняваме това, което ще използваме доста рядко. И дано си признаем – въобще няма да го използваме.

4. Шкафовете за тавана затварят вентилационния отвор

Дори в случай че оставите вентилационната решетка отворена и не свържете ширма към нея, кухненските шкафове ще блокират опцията за циркулация на въздуха или доста ще го усложнят.

Обикновеното проветрване няма да избави обстановката: през зимата е невероятно да се държи прозорецът непрекъснато отворен.

5. Висока взаимозависимост от професионализма на производителите на мебели

 

Кухня до тавана значи доста високи и тежки шкафове. И ни се желае да бъдем спокойни за нашата сигурност. Така че, монтирането на кухнята би трябвало да се прави от експерти на високо равнище.

Не всеки “читав ” занаятчия ще може да оцени положението на стените, надеждността на определените крепежни детайли.

6. Риск от срив на структурата: нужни са по-силни крепежни детайли

 

Тази точка е тясно обвързвана с предходната: имате потребност от надеждно, потвърдено монтиране на горните шкафове към стената, по този начин наречените крепежи.

Когато монтирате кухня “до тавана ” – никакъв “Китай ”, единствено европейски модели.!

7. Дълбоките шкафове тежат

Горното равнище на кухненските мебели постоянно се състои от шкафове с увеличена дълбочина. Ако човек страда даже от лека форма на клаустрофобия, той отхвърля този вид, виждайки подобен модел “на живо ”, а не на фотография.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР