Според Митов, всички проблеми се трупат на гърба на президента

...
Според Митов, всички проблеми се трупат на гърба на президента
Коментари Харесай

Даниел Митов: Не съм аз кандидатът за президент на ГЕРБ. Ние си имаме лидер, казва се Бойко Борисов

Според Митов, всички проблеми се натрупат на гърба на президента Румен Радев и са негова отговорност.

Г-н Радев тежко раздели българската нация, взима директно присъединяване във образуването на партии и в договарянията за сформиране на кабинет. Той носи виновност, че няма постоянно държавно управление. Неговата цел беше служебното държавно управление да ръководи до президентските избори, с цел да употребява държавният уред за своето преизбиране. Всички проблеми са негова отговорност.

В момента наподобява, че той няма никаква опция, само че когато се появи такава, нещата ще наподобяват по различен метод. И президентът Петър Стоянов изглеждаше несломим, а хората гласоподаваха за Георги Първанов, уточни Митов.

Според него, най-важното за кандидатурата на ГЕРБ е да бъде човек, който може да победи Румен Радев на изборите.

Видяхме до какво водят разграничителните червени линии - до неустойчивост, кавги, взаимни обвинявания, тъй че ясно е, че алените линии не могат да бъдат

фетишизирани, да бъдат някакъв лакмус, през който да мериш отношение към другите партии. Червените линии могат да бъдат разделител за полезности, уточни Митов. Партиите са построени въз основата на някаква политическа философия, зад която седят жители, гласоподаватели и точно на тази база би трябвало да се преглеждат политики и да се търсят взаимни отстъпки, счита той.

Политиката всички против ГЕРБ е безплодна, импотентна и не води до нищо, безапелационен е зам.-председателят на партията.

Аз като човек със семейство виждам, че от магазина към този момент не можеш да излезеш без да похарчиш 50 лева за обикновени неща, това стартира да става проблем за фамилиите, за хората. Трябва да има устойчиво държавно управление, с цел да бъдат овладени покачванията на цените, тъй че има доста неща, които не могат да бъдат овладяни от длъжностен кабинет, изясни още Митов.

Той уточни като образец и дейностите на служебния финансов министър Асен Василев, който преди актуализацията пристигнал в Народното събрание и " размахал " една презентация.

Поканил по един представител на парламентарна група, посочил една презентация и по този начин си мисли че е направил нужното. Трябваше да беседва с всяка ПГ, да си показа концепциите, да изслуша другите отзиви, какво желаят, добави Митов.

Скандал в правната комисия - депутати си размениха остри реплики.

Според него, измежду партиите на митинга се следи така наречен синдром на пенсионирания Свети Георги.

Партиите на митинга някакси не схванаха, че са постигнали избрана цел, че са влезели в Народното събрание и придвижиха там барикадите. Не схванаха, че там към този момент е друга среда, че би трябвало да почитат вота на другите гласоподаватели за останалите политически партии и не могат да си избират с кого да беседват, счита Митов.

За промяна в правораздаването имаме цяла глава в програмата си. Просто би трябвало да седнем и да беседваме с останалите партии, с цел да създадем цялостна, метафизичен обвързвана промяна, която включва всичко, изясни той.

На въпрос дали към ГЕРБ се образува коалиция, Иван Гешев ще е основен прокурор, Митов изясни:

Парламентът не избира основния прокурор - ние би трябвало да седнем и да променим философията на избрани процеси. В България би трябвало да се развиват институциите и не трябва да вървим към това да вършим промени, свързани с един човек или група хора.

Даниел Митов е безапелационен - Бойко Борисов е и остава водач на ГЕРБ.

Ние си имаме водач, споделя се Бойко Борисов, той си е водач на партията. Моето мнение е, че той би трябвало да си води листа като водач. Хората гласоподават за това водачество и това е най-голямата партия. Г-н Борисов е споделил кои са хората, които да договарят с другите... Ще забележим каква ще е конфигурацията на идващите избори, само че сигурно би трябвало да има държавно управление, уточни Митов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР