Според министерството на туризма най-често срещаните цени за ползване на

...
Според министерството на туризма най-често срещаните цени за ползване на
Коментари Харесай

Министерството: Има чадъри по морето, които струват от 36 стотинки

Според министерството на туризма " най-често срещаните цени за прилагане на чадъри и шезлонги по българските плажове не надвишават по 5 лева "

Това разгласи ведомството на Николина Ангелкова на формалния си уебсайт, откакто към този момент седмица, най-много в обществените мрежи, изобилства със известия за отлив на туристи и за доста високи цени по Черноморието, написа " Дунав Мост ".

В известието се акцентира, че " при всички контракти за концесии, подписани от министерството, е въведена специфична уговорка, която да подтиква по-ниски цени на плажните уреди. Тя планува препоръчаната от претендента цена на чадъри и шезлонги да е с 40% тежест при избора на собственик на плажа ".

Според министерството към 5 лева " се движат цените, против които може да се наемат принадлежностите да вземем за пример на плажовете Крапец-север (част 3), къмпинг Добруджа, Каварна (част 3), Моби Дик, Чайка-север, Буните, Офицерски, Варна-централен, Козлука, Несебър-Стар град (обект под закрилата на ЮНЕСКО), Равда-НСА, Поморие-изток, Сарафово, Смокините-север, Аркутино, Бутамята и доста други.

За много от местата цените са изцяло налични - да вземем за пример Бургас-северен 1,20 лева, Варна Кабакум–север, част 1 - 2 лева, Шкорпиловци-юг – 2 лева и други Най–ниската цена за чадър е оповестена на къмпинг Нестинарка - 0.36 лева, за шезлонг - също.

Най-високата пък за чадър е на Перла - 25 лева, като за шезлонг там се заплаща по 10 лева, а цената за пакет от 2 шезлонга и чадър е 30 лева

На някои плажове се оферират комплекти (чадър и два шезлонга) при междинна цена от 25,87 лева, а на други са единствено против храна или питиета. Много постоянно концесионерите и наемателите афишират и пакетни услуги и по този метод понижават сумата за сянка. На единични плажове има и плажни уреди на по-високи цени като шатри да вземем за пример, само че наемането им е единствено по избор на посетителите ".

От министерството оповестяват също по този начин, че от 1 юни до 1 юли 2019 година негови специалисти са създали " цялостна инспекция на всички цени за плажни такъми по линиите, с чиито стопани е подписало контракти. В контрактите са посочени оптималните им размери. Концесионерите и наемателите се задължават да не надвишават избраната пределна цена за прилагане на чадър и шезлонг за целия интервал на контракта. Нарушението на тази уговорка е съображение за преустановяване на контракта. "

Освен това мобилните групи на министерството следели непрестанно това условие да се съблюдава и са безкомпромисни при нарушавания. " Постоянно се инспектира и осъществяването на всички останали задължения по договорите – съотношението сред платена и безвъзмездна зона, нужен брой спасители, съществуване на оборудван и настоящ медицински пункт, разчистване на плажа и прочие ", твърди още министерството.

Днес пък Ангелкова ще организира в Слънчев бряг работна среща с представители на туристическия отрасъл и с концесионери и наематели на морски плажове. Тя ще разиска с тях " опциите за поощряване притока от туристи в дейния сезон и развиването на морския туристически артикул на България, който се предлага в мощно конкурентен район ".

Вчера министърката се срещна с кметовете на Бургас - Димитър Николов, и Варна - Иван Портних. Там пък са показани " създадени модели за поддръжка на проведения туризъм, посредством който да бъде повишен притокът на още туристи за дестинация " България ". Те са създадени от компанията " Ърст енд Янг " по поръчка на министерството.

" Приемането на сходни ограничения би имало основно значение за гарантиране на постоянен туристопоток в среда на изключителна конкуренция в района и мощна пазарна динамичност ", е зявила Ангелкова.

От " Ърст енд Янг " били създали няколко разновидността, " само че и най-консервативният модел демонстрира отличен резултат от ограниченията за стимулиране на проведения туризъм. Пилотният план е квалифициран след изследване на опита на конкурентни на България туристически страни, стана ясно на срещата. Мерките ще бъдат показани в края на август, концепцията е пилотният план да задейства първо по Черноморието, а по-късно обсегът му да се разшири ", твърди Ангелкова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР