Според министъра на вътрешните работи Калин Стоянов търговията с фалшиви

...
Според министъра на вътрешните работи Калин Стоянов търговията с фалшиви
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Търговията с фалшиви стоки крие риск за живота на хората

Според министъра на вътрешните работи Калин Стоянов търговията с подправени артикули нанася вреди на стопанската система, само че също по този начин може да бъде сериозна опасност за живота и здравето на хората. Тя може да е риск за околната среда, уточни министърът на интернационална конференция по въпросите на правоприлагането в областта на интелектуалната благосъстоятелност.

Събитието е проведено от Европейската работа за интелектуална благосъстоятелност (EUIPO), взаимно с Европейската комисия и Патентното ведомство на Република България. Целта му е да събере представители на европейски институции, правоприлагащи органи от държавите-членки на Европейски Съюз и частния бранш, с цел да обсъдят проблеми и тактики за противодействието на незаконната активност, засягаща правата на интелектуалната благосъстоятелност. В полемиките вземат участие и специалисти от Главна дирекция " Борба с проведената престъпност ".

Стоянов цитира данни, съгласно които през 2021 година в границите на Европейски Съюз са конфискувани 86 милиона подправени артикули на стойност към 1,9 милиарда евро. Това, по думите му, е растеж от 31 % по отношение на 2020 година
 
Вътрешният министър уточни, че загубите се пресмятат на към 15 милиарда евро. Това е загубен финансов запас, който може да бъде вложен в благосъстоянието на жителите, счита Стоянов.
 
По думите му фалшификати на козметика и фармацевтични артикули, авточасти или алкохол слагат в риск живота на тези, които ги използват. Освен това, още по-сериозни вреди може да има при фалшификацията на медикаменти. При пестициди и инсектициди има рискови последствия за околната  среда, подсети Стоянов.
 
С едно натискане на мишката артикул се озовава от един континент в различен, по тази причина е необходим съгласуван трансграничен метод, сподели Калин Стоянов.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР