Според мен правителство, създадено около формацията на Слави Трифонов, би

Според мен правителство, създадено около формацията на Слави Трифонов, би ...

Д-р Емил Стоименов: Правителство на Слави Трифонов ще е автогол за Има такъв народ

Според мен правителство, създадено около формацията на Слави Трифонов, би било страхотен автогол за тях самите.
Това заяви в предаването , коментирайки възможните политически конфигурации след у нас. По думите на д-р Стоименов такъв кабинет не може практически да съществува без подкрепата на ГЕРБ, ДПС или БСП. "Няма как да накараш депутатите на тези партии да не дадат своята подкрепа - от "Има такъв народ" може и да не я поискат, но кой ще ги спре народните представители на ГЕРБ, ДПС, БСП да не подкрепят такова правителство, което е тяхно право", посочи д-р Стоименов, който бе водач на листата на ПП АБВ в 27-и Старозагорски многомандатен избирателен район.

Д-р Емил Стоименов: България има уникален шанс да произвежда ваксината на AstraZeneca (ВИДЕО) Д-р Емил Стоименов: България има уникален шанс да произвежда ваксината на AstraZeneca (ВИДЕО)
В продължение на една година ние не разбрахме кой-какви планове следва за овладяване на пандемията. Аз съм твърде скептичен, че правите...
"Не виждам реалистична възможност за съставяне на кабинет в настоящото Народно събрание. Голяма работа да има и службено правителство! България има всички конституционни механизми, които няма да позволят страната да влезе в някакъв политически хаос. И да отидем на нови избори. Нищо лошо няма в това - ще отидем. Ето защо е важно всяка една от партиите, която сега участва във вота, да си даде ясна сметка как да направи така, че на следващите избори да получи по-широка подкрепа", смята д-р Стоименов, който призова и за обединение на левите политически идеи.
По отношение на овладяването на , д-р Стоименов призова държавата да ускори ваксинацията и успокои, че докладваните случаи на кръвни съсиреци вследствие на поставянето на една от ваксините са изключително редки. "Няма нужда дори да вникваме толкова дълбоко в тях, абсолютно излишно е! Другото, за което някои европейски страни започнаха да говорят, е смесването на вектора с иРНК ваксина. Няма данни за това смесване. Ние трябва да се водим само и единствено от науката. Разбира се, няма нищо лошо в затворено клинично проучване да се направят изследвания, но не трябва хората да се карат масово да ходят и да си смесват ваксините, тъй като нямаме информация към момента това до какво може да доведе", заяви още лекарят.

Целия разговор с д-р Емил Стоименов гледайте във видеото.

Източник: actualno.com