Според мен пловдивската прокуратура много внимателно трябва да оцени събраните

...
Според мен пловдивската прокуратура много внимателно трябва да оцени събраните
Коментари Харесай

Адвокат и екс шеф на МВР: Случаят с Плъха е учебникарски пример за неизбежна самоотбрана, докторът не трябва да е в ареста!

Според мен пловдивската прокуратура доста деликатно би трябвало да оцени събраните доказателства. При тези условия това е учебникарски образец за практикуване на неизбежна самозащита. Това съобщи юрист Димитър Марковски във връзка убийството в Пловдив на Георги Джевизов-Плъха от лекаря Иван Димитров пред bTV.

На въпрос дали доктор Димитров може да бъде наказан за ликвидиране, юристът отговори: „ При тези условия и обстоятелства, които са изнесени, изрично не “.

По думите му, в случай че има задоволително доказателства, той би могъл да носи наказателна отговорност за нелегално владеене на оръжие, само че това е друго закононарушение.

„ В тази обстановка дори няма и превишаване на рамките на неизбежната самозащита “, уточни Марковски. Той уточни, че когато някой ви нападне в дома ви, няма по какъв начин да търсите тъкмо такова оръжие, каквото носи и нападателят.

Бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов също се съгласи, че съгласно данните, които са известни досега, може да се приказва за неизбежна самозащита.

„ Крайно време е хората да схванат, че мярката за неотклонение не е наказване. Представете си по какъв начин доктора с жена и две деца ще се укрие и ще извърши закононарушение. Смятам, че няма съображение за задържане “, сподели той.

Йорданов съобщи, че евентуално би реагирал по сходен метод като доктор Димитров, в случай че му се случи същото нещо: „ Няма по какъв начин да реагираш друго, когато някой влиза в дома ти, освен това въоръжен “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР