Според мен, България не изглежда несигурна в очите на европейските

...
Според мен, България не изглежда несигурна в очите на европейските
Коментари Харесай

И. Тодорова: Протестите ще намерят добро решение, защото на Борисов му пука как изглежда в очите на европейските си партньори

Според мен, България не наподобява несигурна в очите на европейските ни сътрудници и на света. Това, което през вчерашния ден видяхме по улиците на София и преди този момент денем в Народно събрание, демонстрира че ние изобщо сме естествена, демократична страна където гражданското общество извършва своята функционалност да бъде коректив на политическия хайлайф.

Това сподели за предаването „ Преди всички “ по „ Хоризонт “ Ирена Тодорова - ръководител на Института за дясна политика, която регистрира, че митинги има във всички европейски столици. В идващите 6 месеца самият образец ще се сверява политическия компас, разяснява още тя:

Когато се сътвори ГЕРБ преди десетина години, изглеждаше като дясна партия само че не с доста ясна и чиста идеология. Сега обаче е на път премисли това си държание и стартира да завива все по-надясно. Всички тези реакции и от страна на опозицията, и от страна на гражданското ни общество, дава опция на ГЕРБ да  намери мястото си в политическия политически набор.  Разбира се, това наподобява и по някакъв метод като „ пазаруване “ на всички тези групи, които недоволстват, само че, от друга, може да има и удобно въздействие и върху самата коалиция, и върху ГЕРБ като политически индивид.

Тези митинги са всъщтност апела на гражданското общество, на извънпарламентарната съпротива нещата да се случват по метод, по който би трябвало да се случват, изключително в подтекста на европейското председателство. Защо се случват в този момент?! Десетки проучвания демонстрират че българите априори имаме вяра повече на Европа, в сравнение с българския хайлайф. Е това е опит: „ Чуйте ни, европейци и ни помогнете в целия този развой “. Борисов сега играе двойната роля да потушава вътрешните спорове и да наподобява добре пред европейските си сътрудници, което няма да е неприятно за жителите на България.

Според Тодорова, проблемите, породили митингите, ще намерят най-хубавото си решение, името поради това че на Борисова му пука по какъв начин наподобява в очите на Европа. Тя е на мнение, че ГЕРБ има две опозции - левите в Народното събрание и десните отвън него. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР