Според Медицинското училище към Нюйоркския университет (NYU School of Medicine)

...
Според Медицинското училище към Нюйоркския университет (NYU School of Medicine)
Коментари Харесай

Мобилно приложение намалява пристъпите на мигрена

Според Медицинското учебно заведение към Нюйоркския университет (NYU School of Medicine) страдащите от мигрена, които употребяват техниката прогресивната мускулна релаксация посредством мобилно приложение най-малко два пъти седмично, са имали по-малко дни с главоболие месечно, оповестява профилираното издание HealthEuropa.

Разработено от откриватели от NYU School of Medicine, приложението, наречено RELAXaHEAD, направлява пациентите посредством прогресивна мускулна релаксация. При тази форма на поведенческа терапия, пациентите редуват релакс и напъване на разнообразни мускулни групи, с цел да понижат напрежението и тревогата.

Проучването, което е оповестено в списание Nature Digital Medicine, съгласно откривателите, е първото, което прави оценка клиничната успеваемост на приложението за лекуване на мигрена и прибавя приложението към общоприетите лечения, включващи медикаментозно лекуване под наблюдението на доктор.

Миа Минен, която е невролог и старши откривател в изследването, разяснява, че пациентите могат да следват поведенческата терапия в случай че тя е елементарно налична, както е с приложението, и да практикуват в комфортно за тях време.

" Клиницистите би трябвало да премислят своя метод към лекуването на мигрената, тъй като доста от одобрените лечения, макар че са потвърдили, че са най-хубавият курс на лекуване, не работят при всеки метод на живот. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР