Според лидера на БСП Корнелия Нинова, въведената от България такса

...
Според лидера на БСП Корнелия Нинова, въведената от България такса
Коментари Харесай

Според Нинова заради транзитната такса върху руския газ не ни пускат в Шенген

Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, въведената от България такса от 20 лева за МВтч върху преноса на съветския газ е причина „ да не ни пускат в Шенген “.

Тя съобщи пред бТВ, че е трябвало президентът Румен Радев да наложи несъгласие върху решението на Народно събрание за въвеждането на тази такса.

„ След като има контракт с Русия, той би трябвало да се съблюдава “, разяснява Нинова.

Тя счита за закъсняло днешното решение на Радев да сезира Конституционния съд по този въпрос, защото в този момент няма да има избран период, в който Конституционен съд да се произнесе, а в това време съветската страна ще бъде облагана с такса.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява и тематиката за утрешното съвещание на Народно събрание по ветото на Радев върху измененията в закона за енерегетиката, засягащи либерализацията на пазара на електрическа енергия за битовите консуматори. По-рано от Българска социалистическа партия и ПП/ДБ обявиха, че няма да отидат на съвещанието.

Нинова означи, че в „ сглобката “ са се „ сбили “ на терена на енергетиката, само че след изборите съгласно нея ще гласоподават дружно против ветото.

Тя разкритикува и предлагането за анулация на дерогацията за съветския нефт – съгласно нея ще е проблем „ Лукойл “ да го размени с неруски поради войната в Близкия изток - в случай че идва от други места щял да бъде по-скъп.

Нинова предвижда, че ръководството на настоящето държавно управление, ще докара до намаление на Брутният вътрешен продукт, застоялост, по-висока инфлация и напредък на цените.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР