Според легендите, някои минерали са смятани за вдовици“. Те имат

...
Според легендите, някои минерали са смятани за вдовици“. Те имат
Коментари Харесай

Скъпоценни камъни, привличащи самотата

Според легендите, някои минерали са считани за „ вдовици “. Те имат силата да оставят своя собственик вечно самичък.

Кои скъпоценни камъни могат да привлекат самотата?
От антични времена, хората са употребявали и носили скъпоценни камъни със специфични свойства. Вярвало се, че някои от тях са способни да повлияят на ориста, на притежателя им, а някои даже носят злощастие. Ето кои са тези, които би трябвало да се носят деликатно, с цел да не останете сами.

 Най-старият камък от Земята е донесен от Луната Най-старият камък от Земята е донесен от Луната
През 1971 година астронавтите от задачата „ Аполо 14 “ са донесли от Луната необикновен пай, получил името Голямата Берта. Учени...
Александрит
До средата на предишния век този камък се считал за симптом на благосъстояние. Само богати хора могли да си го разрешат. По-късно почнали да го основават изкуствено и по този начин се сдобил с неприятна известност. Според легендата пръстен с този камък е носен от император Александър. Той в никакъв случай не го е свалял. В деня, в който владетелят оставил бижутата си в кутията, бил погубен.
По-късно дамите, които чакали своите съпрузи от войната, носели бижута с александрит. Когато не всички се завърнали от войните, камъкът добил популярност на „ овдовяващ “. Отрицателното въздействие на александрита може да се ибегне посредством носене на бижута в четен брой.

Черна перла
По времето на пиратите, черните перли били считани за сълзи на умрял ухажор. Хората вярвали, че той може да предотврати появяването на новосформирана двойка. Екстрасенсите не предлагат на свободните дами да носят бижута с всевъзможен тип перли. Според известните вярвания, този минерал унищожава съществуващите взаимоотношения. Принцеса Даяна имала доста бижута с перли. Камъкът " не понася " други минерали и може да носи единствено с перли от разнообразни цветове, само че без други бижута.

Аметист
Аметистът постоянно е бил наличен камък за хората с разнообразни приходи. Отдавна е жива традицията да се носи сребърен пръстен с този камък в памет на умряла сродна душа. Вдовиците, които носели такива бижута, се обричали на безконечна самотност. Според легендата, подарен аметистов пръстен работи като любовна магия. Жертвата се привързва към " донора " и не може да открие семейство. Свещениците избавили репутацията на камъка. Те носели пръстен с аметист, давайки обет за безбрачие. Църквата признава този камък като „ апостолски “. За да донесе благополучие, се счита, че би трябвало да се носи във висулки с формата на сърце. 
 
 Кой камък ви носи шанс съгласно месеца на раждане? Кой камък ви носи шанс съгласно месеца на раждане?
Ето какъв камък би трябвало да носите, с цел да имате триумф. Януари: Гранат Вие сте деца на нощта. Гранатът се е употребявал като отбрана от панер...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР