Според Кремъл Вашингтон нарочно си затваря очитеСветовната продоволствена криза била

...
Според Кремъл Вашингтон нарочно си затваря очитеСветовната продоволствена криза била
Коментари Харесай

Захарова: Посолството на Украйна в САЩ вербува наемници

Според Кремъл Вашингтон преднамерено си затваря очите
Световната продоволствена рецесия била поради грешките на Запада

Украйна би трябвало да освободи непознатите кораби

Посолството на Украйна във Вашингтон вербува американски жители за присъединяване във военни дейности на територията на Украйна, Донецката и Луганската национални републики. Пренебрегването на това от страна на Съединени американски щати демонстрира, че те са подготвени да разпалят спора, с цел да победят Русия. Това съобщи в писмен коментар представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от съветските осведомителни организации.

“Считаме съдействието на американските управляващи в сходни действия като следващото доказателство, че Вашингтон не е заинтригуван от разрешаването на украинската рецесия, а в противен случай, се стреми да подклажда спора, целейки стратегическото проваляне на Русия”, сподели Мария Захарова.

Говорителят добави, че съгласно американските медии след началото на съветската инвазия в Украйна към 20 000 американци са изразили подготвеност да оказват помощ на Киев, а украинската дипломатическа задача е записала публично над 6 000 молби.
По-рано съветският външен министър Сергей Лавров разяснява, че няма връзка сред “специалната военна операция” на Русия в Украйна и продоволствената рецесия в света.

Според него Турция и Организация на обединените нации щяха от дълго време да са осъществили сполучливо проектите си за извеждането на зърнените ресурси на Украйна, в случай че Киев и сътрудниците от Запада бяха премахнали казуса с разминирането на черноморските пристанища.
“Опитите да се направи универсална покруса от количеството зърно, което остава в Украйна, са безусловно безскрупулна теза, тъй като всеки знае, че това зърно съставлява по-малко от 1% от международното произвеждане на пшеница и други зърнени култури”, сподели съветският външен министър.

Той добави, че е значимо да се принуди Украйна да даде излаз на непознати кораби, “които са там като заложници”, а не да се употребява този проблем като маневра, която отвлича вниманието от грешките на западните страни в разнообразни промишлености.
Руски медии напомнят, че при започване на юни “Ню Йорк Таймс” написа, че управляващите на Съединени американски щати са изпратили предупредително известие до 14 страни, в което се твърди, че Русия се пробва да продаде зърно, за което се твърди, че е откраднато в Украйна.

След съветската инвазия в Украйна редица страни постановиха наказания против Русия, което докара до логистични проблеми, в това число с доставките на зърно, и повишение на цените на храните. Заради блокираните морски пътища и пристанища, близо 4,5 милиона тона зърно, сега се намират в пристанищата на Украйна, само че не могат да бъдат изнесени от страната. Ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел сподели, че Брюксел ще помогне на Украйна да изпразни своите хранилища за зърно, с цел да освободи място за нова годишна продукция.



От боязън да не попаднат в съветски ръце
Гаубиците доставени на Украйна без GPS


Германският министър на защитата Кристин Ламбрехт съобщи в сряда, че Украйна е дала гаранции, че доставяните ѝ оръжия ще бъдат употребявани единствено за защита, без да се обстрелва съветска територия.

Западните страни са доставили на Украйна гаубици M777 без GPS системи, опасявайки се, че оръжията ще попаднат в ръцете на съветските военни. Това оповестява източник на профилираното издание LIGA.net от Министерството на защитата на Украйна, представен и от РИА Новости.

“GPS системата от гаубиците M777, които Украйна получи от западни сътрудници, е била отстранена защото държавните управления и производителите имат запаси по отношение на съхранението на технологии, защото има схващане, че по време на войната някои типове оръжия могат да бъдат хванати от Русия”, прецизира организацията.

По-рано в четвъртък представителят на президента на Русия Дмитрий Песков сподели, че Москва деликатно следи всички случаи с употребявани западни оръжия в Украйна.

“Ние деликатно записваме всички случаи с потреблението на тези оръжия, тъй че в случай че някое от тези оръжия доближи фронтовата линия и не бъде унищожено от нашите военни, ще проследим по какъв начин се използва”, сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР