Според Кремъл неучастието на блогъра опозиционер Алексей Навални в руските

...
Според Кремъл неучастието на блогъра опозиционер Алексей Навални в руските
Коментари Харесай

Кремъл: Неучастието на Навални в изборите не ги прави нелегитимни

Според Кремъл неучастието на блогъра опозиционер Алексей Навални в съветските президентски избори през март следващата година няма да се отрази на тяхната легитимност, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Това съобщи пред публицисти в Москва през днешния ден представителят на съветския президент Дмитрий Песков, който разяснява отхвърли на съветската ЦИК да записва Навални за претендент за президент заради това, че против него има влезнала в действие присъда (за заграбване и разхищаване на финансови средства).

В Кремъл са осведомени с разнообразни изявления по въпроса на анализатори, само че не са съгласни с мнението, че отводът за регистрация на Навални може да се отрази на акцията. Той не пожела да разяснява самото решение на ЦИК за Навални, като означи единствено, че в тази ситуация ЦИК се е управлявала напълно от настоящото изборно законодателство на Русия.

Песков обаче сподели, че съветските управляващи би трябвало деликатно да проучат въпроса дали апелите на Навални за протест на изборите не нарушават законите.

АП отбелязва, че съветското законодателство не споделя дали апели за протест на избори са противозаконни, само че напомня, че предходната година управляващите блокираха достъпа до няколко уеб страницата, призоваващи за протест. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР