Според Кремъл хипотетичните разсъждения за възможното отпускане на финансова помощ

...
Според Кремъл хипотетичните разсъждения за възможното отпускане на финансова помощ
Коментари Харесай

В Кремъл считат за невъзможно да се говори за финансова помощ за Турция

Според Кремъл хипотетичните разсъждения за вероятното разпределяне на финансова помощ за Турция от страна на Русия са невъзможни. Това увери пред публицисти Дмитрий Песков, представител на президента на Руската федерация Владимир Путин, съобщи РИА Новости, представена от организация " Фокус ".
„ Наясно сте, че това не е обстановка, в която са вероятни сходни хипотетични разсъждения “, акцентира Песков в отговор на въпрос дали Русия разполага с задоволително запаси, с цел да помогне на Турция, ако страната се обърне към нея за помощ.
Песков добави, че в границите на последната си среща, която президентите на двете страни – Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган – организираха в ЮАР, не са обсъждали въпроса за оказване на помощ на Турция с оглед влошената икономическа обстановка в страната.
„ Никакви такива молби не са постъпвали. Винаги се разискват съответни, по-големи планове, които са на дневен ред “, разясни още представителят на Кремъл.
По-рано по отношение на сериозната обстановка в връзките Вашингтон-Анкара, министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу акцентира, че страната му към този момент е направила нужното, с цел да ги възстановява. „ Подкрепяме дипломацията и договарянията, само че не е допустимо да приемем налагането на спомагателни мита “, акцентира Чавушоглу, разяснявайки решението на американския президент да удвои цените за импорт на стомана и алуминий от Турция.
напомня, че връзките сред Вашингтон и Анкара се обтегнаха във връзка със случая с американския свещеник Андрю Брънсън, задържан през 2016 година след несполучливия опит за държавен прелом, и упрекнат по-късно от турските управляващи в тероризъм и шпионаж. В края на юли тази година той бе освободен от пандиза и подложен под домакински арест.
Съединени американски щати са уверени, че задържането му е безпричинно и нелегално, в отговор на което постановиха наказания на Турция. В отговор Анкара даде обещание да замрази активите на американски представители в Турция.
Междувременно турската лира означи исторически срив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР