Според КНСБ предвидените промени в данъчните закони за 2020 г.

...
Според КНСБ предвидените промени в данъчните закони за 2020 г.
Коментари Харесай

КНСБ пак иска необлагаем минимум за заплатите

Според КНСБ плануваните промени в данъчните закони за 2020 година не дават отговор на упованията на обществото за заслужено облагане. Това се показва в позиция на Конфедерацията по данъчната политика, изпратена от пресцентъра на синдиката до медиите.

В нея се отбелязва, че без значение от нарастването на приходите през последните години, към момента липсва осезателно усъвършенстване на благосъстоянието на българите. КНСБ смята, че е нужна смяна на данъчната философия, за каквато от синдиката упорстват от повече от десетилетие.

Според КНСБ е належащо въвеждане на необлагаем най-малко, който да бъде еднакъв на откритата минимална работна заплата за страната, като по този начин ще бъдат освободени от налог хората с най-вече ниски приходи. Това ще увеличи разполагаемият им месечен приход, като съгласно анализите на КНСБ, този приход ще бъде изразходван напълно за ползване, което ще има подтикващ резултат за икономическия напредък и за повишението на приходите в държавния бюджет, се показва в позицията. Според КНСБ това значи, че освен няма да се понижават приходите, а ще бъдат увеличени. Според формалната статистика в България към 1,9 млн. души работят и получават приход, който е по-нисък от междинната работна заплата за страната (1260 лева.). Необлагаемият най-малко би трябвало да бъде въведен точно за тези приходи, тъй като неравенствата непрекъснато се задълбочават през последните години, декларират от синдиката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР